Τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο συνάντησης ΚΕΔΕ – ΠΟΕ-ΟΤΑ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο συνάντησης ΚΕΔΕ – ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τη βούληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να βρεθεί κοινός βηματισμός με την ΠΟΕ-ΟΤΑ με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο και το Δ.Σ. της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν στον κ. Γ. Πατούλη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αιχμή, την έλλειψη προσωπικού και τις δυσλειτουργίες που απορρέουν από την εφαρμογή της κινητικότητας, την επιστροφή των δημοτικών αστυνόμων που έχουν στελεχώσει υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, την υγιεινή και ασφάλεια, καθώς και μια σειρά από εργασιακά και θεσμικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες προκειμένου οι δήμαρχοι και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεργαστούν από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν. «Η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, κάτι το οποίο είναι προ όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών», τόνισε.

Ο κ. Γ. Πατούλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προκειμένου να υπάρξει κοινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επιπλέον τους ενημέρωσε ότι η ΚΕΔΕ έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Γ. Σούκο προκειμένου να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στους δήμους.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Αντίθετα με ότι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, δυστυχώς στην Ελλάδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση βάλλεται. Πρέπει επιτέλους η κεντρική κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για τον τόπο τους χωρίς κηδεμονίες. Μόνο έτσι θα έρθει η τοπική ανάπτυξη και κατά συνέπεια και η εθνική ανάπτυξη. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση είναι ανάγκη όλη η Τ.Α., αιρετοί και εργαζόμενοι, να προχωρήσουμε μαζί σε ένα κοινό μέτωπο και να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουν στους πολίτες και στις τοπικές μας κοινωνίες».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης, ο δήμαρχος Αιγάλεω και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Μπίρμπας, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης και η δικηγόρος της ΚΕΔΕ Ντ. Αλεξίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet