Αναστολή εφαρμογής του νόμου για δημόσιες συμβάσεις σε δήμους ζητά η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Αναστολή εφαρμογής του νόμου για δημόσιες συμβάσεις σε δήμους ζητά η ΚΕΔΕ

Την αναστολή εφαρμογής του νόμου για την ανάθεση και εκτέλεση δημόσιων συμβάσεων έργων για τους Δήμους ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, με την οποία του ζητά να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις του υπουργείου σχετικά με το αίτημα της ΚΕΔΕ να ανασταλεί, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η εφαρμογή του νόμου για την ανάθεση και εκτέλεση δημόσιων συμβάσεων έργων, για τους Δήμους.

Ο κ. Πατούλης επικαλείται την πρόσφατη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον υπουργό, όπου είχαν συζητηθεί και παρουσιαστεί από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία των Δήμων, με αιχμή, όπως σημειώνει, το «πάγωμα» πολλών έργων νευραλγικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνεται ότι «ειδικά στον τομέα των τεχνικών έργων και συναφών υπηρεσιών, έχουν παρατηρηθεί παραλυτικά φαινόμενα όχι μόνο στους δήμους, αλλά και γενικότερα στη δημόσια διοίκηση, ειδικά σε μια περίοδο που οι δημόσιοι φορείς και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την έναρξη των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων».

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά άμεσα απαντήσεις για το αν το υπουργείο προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα της ΚΕΔΕ για αναστολή εφαρμογής του σχετικού νόμου, προκειμένου να μεσολαβήσει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξειδικευθεί το θεσμικό πλαίσιο αναθέσεως έργων και υπηρεσιών των Δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet