Γ. Πατούλης: Σταθμός για την Αυτοδιοίκηση & την Πολιτεία οι μελέτες του ΙΤΑ
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Σταθμός για την Αυτοδιοίκηση & την Πολιτεία οι μελέτες του ΙΤΑ

Υπό την προεδρία του προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ Γιώργου Πατούλη, συνεδρίασε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε η μελέτη με θέμα «Νησιωτική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση» την οποία εκπόνησε ο αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ και ομότιμος καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, Νίκος Κόνσολας, σε συνεργασία με ομάδα ακαδημαϊκών, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ Γιώργος Πατούλης, αφού εξήρε το έργο και την προσπάθεια του Επιστημονικού Συμβουλίου, σημείωσε: «Οι μελέτες του ΙΤΑ θα αποτελέσουν σταθμό τόσο για την Αυτοδιοίκηση, όσο και για την πολιτεία». Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη μελέτη ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «στα σημαντικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τη νησιωτική πολιτική έχουν ενσωματωθεί και κοινοτικοί κανόνες, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά».

Η μελέτη θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ενώ μέρος της θα παρουσιαστεί και στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με τίτλο «Αλλαγή του “Καλλικράτη” – Νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του κράτους» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι «για πρώτη φορά σε μια μελέτη έχουν συγκεντρωθεί τόσα στοιχεία. Έχουν καταγραφεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά και τα οποία είναι διαφορετικά σε κάθε νησιωτική περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet