Άμεση σύσκεψη με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζητεί η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Άμεση σύσκεψη με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζητεί η ΚΕΔΕ

Άμεσες παρεμβάσεις στα νησιά του Β. Αιγαίου, προκειμένου να αποσυμφορηθούν από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί εγκλωβισμένοι, ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή υπογραμμίζει ότι οι Δήμοι της χώρας, παρά τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν, έχουν ανταποκριθεί στο μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα του προσφυγικού και επισημαίνει πως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει εκπονήσει εμπεριστατωμένη μελέτη για τη διαχείριση του προβλήματος, ενώ και ο ίδιος προσωπικά έχει κινητοποιήσει όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπου μετέχει η Αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο, ο κ. Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στις επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος στα νησιά, τονίζει ότι «δοκιμάζονται καθημερινά, η κοινωνική συνοχή έχει διαταραχθεί, ο εγκλωβισμός των προσφύγων/μεταναστών δεν έχει περιοριστεί χρονικά, ούτε είναι δυνατόν να δοθούν στους πρόσφυγες υπηρεσίες δημόσιας υγείας, κοινωνικής μέριμνας και ασφάλειας που να αντιστοιχούν σε ανθρώπους που έχουν διακινδυνεύσει την ίδια τους τη ζωή».

Επιπρόσθετα υπογραμμίζει ότι τα νησιά που πλήττονται «κινδυνεύουν και με οικονομικό αφανισμό αφού, σε μέσο όρο, το 80% του ΑΕΠ τους προέρχεται από την παροχή τουριστικών υπηρεσιών».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ζητεί να οργανωθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet