Πρόταση ΚΕΔΕ για δυνητική ανανέωση συμβάσεων καθαριότητας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Πρόταση ΚΕΔΕ για δυνητική ανανέωση συμβάσεων καθαριότητας

Συγκεκριμένη πρόταση, η οποία ζητεί να συμπεριληφθεί ως προσθήκη στην τροπολογία για την ανανέωση συμβάσεων καθαριότητας, κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος «οι δήμοι θα είναι σε θέση να λάβουν απόφαση παράτασης των συμβάσεων, εφόσον υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και βεβαίωση ύπαρξης των αντίστοιχων πιστώσεων από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι «οι δήμοι δεν είναι Αυτοδιοίκηση β΄ κατηγορίας. Ως δήμαρχοι είμαστε υπέρ των εργαζομένων, ωστόσο λόγω της δεδομένης οικονομικής δυσπραγίας των δήμων και της αδυναμίας των πολιτών να ανταπεξέλθουν σε περαιτέρω επιβάρυνση μέσω των δημοτικών τελών, η ΚΕΔΕ επιμένει στο αίτημά της για επιπλέον χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του κόστους των συμβάσεων που ανανεώνονται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet