Αποτελεσματική συνδρομή ΣΠΑΠ στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Πικέρμι
Αυτοδιοίκηση

Αποτελεσματική συνδρομή ΣΠΑΠ στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Πικέρμι

Με την άμεση και ακαριαία επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και του ΣΠΑΠ, απετράπη έγκαιρα και αποτελεσματικά, η εξάπλωση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Πικέρμι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησε το Πυροσβεστικό Σώμα με 30 πυροσβέστες και 10 οχήματα, τα οποία ενισχύθηκαν από 8 εθελοντικά οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην προσπάθεια συνέδραμαν οχήματα των Δήμων Διονύσου, Κηφισιάς και Πεντέλης, καθώς και του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μία ημέρα που οι καιρικές συνθήκες και ο βαθμός επιφυλακής δεν ήταν σε μεγάλο επίπεδο επικινδυνότητας, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η επιλογή μας για συνεχή ετοιμότητα επέφερε σημαντικό αποτέλεσμα. Εργαζόμενοι, εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ έφθασαν έγκαιρα για να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

»Θερμά συγχαρητήρια στους άνδρες του  Πυροσβεστικού Σώματος, στους εργαζομένους και εθελοντές του Δήμου Ραφήνας, του ΣΠΑΠ και της ΕΘΟΡΠ, για την επιτυχή προσπάθεια που κατέβαλαν. Ο ΣΠΑΠ θα συνεχίσει να βοηθά σε κάθε προσπάθεια διάσωσης του δασικού μας πλούτου. Η επιφυλακή μας συνεχίζεται απρόσκοπτη μέχρι το πέρας της αντιπυρικής περιόδου ώστε να είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε κάθε δύσκολη περίσταση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet