Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε δήμους της χώρας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε δήμους της χώρας

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» διοργανώνει τις «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» σε όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τη ΜΚΟ «Αποστολή».

Ο στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της δυναμικής και της σημασίας της ανακύκλωσης, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το σύστημα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που όλοι κερδίζουν.

Οι μαθητές πάνω από 1.500 σχολικών τμημάτων και οι οικογένειές τους θα ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, έως τις 10 Δεκεμβρίου 2016 στους εξής Δήμους: Αθηναίων, Πειραιά, Ιωαννιτών, Ρόδου, Τήνου, Ύδρας, Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου – Ταύρου, Αιγάλεω, Παπάγου – Χολαργού, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ζωγράφου και Ιλίου.

Σε κάθε Δήμο, τα σχολικά τμήματα που θα επιστρέψουν τις περισσότερες συσκευασίες θα κερδίσουν (για όλους τους μαθητές): tablet, action camera & MP3 player. Επίσης, το 1ο σχολικό τμήμα, πανελλαδικά, που θα ανακυκλώσει τις περισσότερες συσκευασίες θα κερδίσει επιπλέον ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στην Αράχωβα.

Στον προηγούμενο διαγωνισμό, το τμήμα Β1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που συγκέντρωσε τις περισσότερες (184.985) συσκευασίες πανελλαδικά, κέρδισε ένα ταξίδι πέντε ημερών στη Ρόδο. O διευθυντής του σχολείου, Κωνσταντίνος Καμπέρης, δήλωσε: «Η ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Να ευχαριστήσουμε το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα “Ανταποδοτική Ανακύκλωση” που δίνει κίνητρα στους μαθητές να ασχοληθούν με την ανακύκλωση, αλλά και τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι μαθητές την άλλη Ελλάδα και να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες».

Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση των διοργανωτών προς τους μαθητές και τους πολίτες: «Σας περιμένουμε στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Δήμους όλης της χώρας, για να ανακυκλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μάθουμε για την ανακύκλωση και να παίξουμε, γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας… Γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου!».

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή ανακύκλωσης 801 11 67890.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet