Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 9 Νοεμβρίου
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 9 Νοεμβρίου

Σε παναττική στάση εργασίας καλεί τους εργαζόμενους στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΠΟΕ – ΟΤΑ αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, διεκδικώντας τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00 π.μ., ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους να συμμετάσχουν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40, Αθήνα).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Παναττική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00 το πρωί και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40, Αθήνα) την ίδια ημέρα στις 9:00 το πρωί, διεκδικώντας την ουσιαστική ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα στεγαστικά δάνεια συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, μετά τη ραγδαία πτώση των μισθών και των συντάξεων να επιβαρύνονται με επιτόκια 4,9% έως 6,2% που μόνο τοκογλυφικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Κι αυτό τη στιγμή που τα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς έπεσαν κάτω του 2%. Δάνεια που δεν μπορούν σήμερα να εξυπηρετηθούν. Οι όποιες ρυθμίσεις είδαν το φως της δημοσιότητας όχι μόνο δεν δίνουν λύση αλλά διαιωνίζουν το υπάρχον αδιέξοδο ενώ αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά αφορμή συκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων. Διεκδικούμε:

  • Να αναπροσαρμόσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα δάνεια με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων, αλλά και την ύπαρξη και άλλων δανείων για το ίδιο ακίνητο.
  • Να μηδενίσει τα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%.
  • Να σταματήσει τον παράνομο ανατοκισμό και να συμμορφωθεί – ευθυγραμμιστεί με τις δικαστικές αποφάσεις.
  • Να σταματήσει την ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (που ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των Ιδιωτικών Τραπεζών) και να προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμιση του, αναδεικνύοντας  τον ιδρυτικό σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
  • Να αποτελέσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας του, τον φορέα εκείνο που θα συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του συνόλου των στεγαστικών δανείων των εργαζομένων και συνταξιούχων (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ιδιωτικές Τράπεζες) μέσω της εξαγοράς αυτών (αντί να περάσουν στα χέρια των funds) και της  ρύθμισης τους, με τρόπο μάλιστα που μπορεί να αποφέρει και στο Ταμείο τεράστια κέρδη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00 το πρωί, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40, Αθήνα) στις 9:00 το πρωί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet