Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με μέλη της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με μέλη της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα ήταν το αντικείμενο συνάντησης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργου Πατούλη με τα μέλη του προεδρείου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο α΄ αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας Εμ. Χρυσόγελος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ. Αγγελή.

Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων εστίασαν στο μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας, επισημαίνοντας πως οι πολύτεκνες οικογένειες είναι οι μόνες «που αντιστέκονται στον κατήφορο της υπογεννητικότητας».

Ειδικότερα, υπογράμμισαν τη σημασία αποτελεσματικού σχεδιασμού και εφαρμογής δημογραφικής πολιτικής, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την υποστήριξη των πολυτέκνων, τονίζοντας ότι η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.

Με δεδομένη την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα μας τα μέλη της Συνομοσπονδίας ζήτησαν από τον κ. Γ. Πατούλη τη συνεργασία της ΚΕΔΕ στην προσπάθεια ενίσχυσης της στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών, στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους δικαίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε «πληγή» για τη χώρα μας την υπογεννητικότητα και επισήμανε ότι σε συνδυασμό με τη φυγή πολλών νέων στο εξωτερικό, λόγω της κρίσης, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες των πολύτεκνων οικογενειών για τις οποίες, όπως ανέφερε, πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα από το κράτος.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Στη χώρα μας το δημογραφικό πρόβλημα έχει πάρει πια ανησυχητικές διαστάσεις. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα από την Πολιτεία. Είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθούν πολιτικές και να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα που θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά. Το δημογραφικό θέμα είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ελληνική κοινωνία.

»Η σταδιακή μετατροπή της χώρας σε κοινωνία γερόντων δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, γιατί η εξέλιξη αυτή αφορά το μέλλον του τόπου μας. Η στήριξη της ΚΕΔΕ στις προσπάθειες των πολυτέκνων να κατακτήσουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, είναι δεδομένη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι στο πλευρό τους, συνοδοιπόρος με όσα μέσα διαθέτει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet