Συλλυπητήρια Γ. Πατούλη για τον θάνατο του Ζαν Κλωντ Φρεκόν
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συλλυπητήρια Γ. Πατούλη για τον θάνατο του Ζαν Κλωντ Φρεκόν

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην πρόεδρου του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, γερουσιαστή Ζαν Κλωντ Φρεκόν εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Συγκεκριμένα, στη συλλυπητήρια δήλωση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών (CEMR) σημειώνεται:

«Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Jean Claude Frecon, ενός πραγματικού φίλου της Ελλάδας.

»Μόλις πριν από λίγους μήνες, με αφορμή την επίσκεψη του στην Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στα γραφεία της ΚΕΔΕ για την προσφυγική κρίση, αλλά και το κοινό μας όραμα για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Υπήρξε μία εξαίρετη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την Αυτοδιοίκηση, έχοντας τη βαθιά πεποίθηση πως οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην εθνική ανάπτυξη των χωρών.

»Θα μας λείψει η ευθυκρισία του, η ευαισθησία του απέναντι σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον αυτοδιοικητικό θεσμό, αλλά και η οραματική ματιά του.

»Αφήνει πίσω του πολύτιμη παρακαταθήκη το σημαντικό του έργο, το οποίο είχε πάντα σταθερό προσανατολισμό την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής συμμαχίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

»Εκ μέρους όλης της Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ εκφράζω στους οικείους του τα πιο ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet