150 νέα δένδρα στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι στη μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

150 νέα δένδρα στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι στη μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι

Προς τιμήν της επετείου της συμπλήρωσης 150 ετών από τη γέννηση του ηγέτη της ανεξαρτησίας της Ινδίας Μαχάτμα Γκάντι (Mahatma Gandhi) θα δημιουργηθεί στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι ένα μικρό δασάκι 150 δένδρων, αφιερωμένο στην εμβληματική αυτή προσωπικότητα του παγκόσμιου κινήματος ειρήνης.

Η Ινδική Πρεσβεία σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Δήμο Γαλατσίου θα υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη συμβολική φύτευση, που είναι μέρος μιας παγκόσμιας δράσης της ινδικής κυβέρνησης, η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου.

Από την Ελλάδα επιλέχθηκε το δασάκι αυτό να φυτευτεί στο Άλσος Βεΐκου, με εγκεκριμένη, όπως ενημερώνει ο Δήμος Γαλατσίου, διαχειριστική δασική μελέτη που επιτρέπει την εν λόγω φύτευση, με ενδημικά είδη. Συγκεκριμένα τα 150 δένδρα, προσφορά της ινδικής κυβέρνησης, θα φυτευτούν στο επάνω ακάλυπτο τμήμα του Άλσους, στα «πέτρινα».

Στην Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συμβολική φύτευση πέντε υψηλόκορμων δένδρων παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, του δημάρχου Γαλατσίου, Γιώργου Μαρκόπουλου και μελών του Διπλωματικού Σώματος της Ινδικής Πρεσβείας. Η φύτευση των υπολοίπων 145 δένδρων θα γίνει τον Οκτώβριο προκειμένου να είναι ευνοϊκότερες οι κλιματολογικές συνθήκες.

Τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας συζήτησαν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 στο δημαρχείο Γαλατσίου, διπλωματικοί υπάλληλοι της Ινδικής Πρεσβείας, ο εκπρόσωπος του αν. υπουργού Περιβάλλοντος, διευθυντής ΕΚΠΑΑ, Πέτρος Βαρελίδης, ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Βακάλης, ο Διευθυντής Δασικών Έργων και Υποδομών, Σταύρος Τσιλίκουνας, ο Αντιδήμαρχος Γαλατσίου, Μάνος Ελευθερίου, ο γενικός γραμματέας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου, Σοφία Δουλουμπάκα και τα στελέχη του γραφείου Τύπου, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, Τζίνα Πανδρούλα και Αναστασία Μπουτσικάκη.

Ο Μαχάτμα Γκάντι (2 Οκτωβρίου 1869 – 30 Ιανουαρίου 1948) ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών. Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός με την προσωνυμία Μαχάτμα, που φέρεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής και φιλόσοφος Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και στα σανσκριτικά σημαίνει «Μεγάλη Ψυχή».

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Γαλατσίου ευχαριστεί τόσο την Ινδική Κυβέρνηση και την Πρεσβεία της στην Ελλάδα, όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον υπουργό κ. Φάμελλο για την πρότασή τους να επιλεχθεί το Γαλάτσι ως τόπος φιλοξενίας της διεθνούς αυτής πρωτοβουλίας για τον Γκάντι, μια μοναδική προσωπικότητα που επηρέασε και επηρεάζει ακόμη και σήμερα την παγκόσμια φιλοσοφία, την πολιτική, τα κινήματα, την ειρήνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet