3η ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών στη χρήση των αντιβιοτικών
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

3η ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών στη χρήση των αντιβιοτικών

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του ΠΟΥ, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Mύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», οργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ημερίδα  ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πειραιά.

Η ημερίδα απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, καθώς και στους νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας των Δήμων Αγκιστρίου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Κυθήρων, Πειραιά, Περάματος, Πόρου, Σαλαμίνας και Ύδρας και πραγματοποιήθηκε στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων στον Πειραιά. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών και εμβολίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, ο κ. Αθανάσιος Σκουτέλης, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Παν/μίου Πατρών & πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, η καθηγήτρια Παθολογίας και γ.γ. της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Κυριακή Κανελλακοπούλου και ο δ/ντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Λεωνίδας Νίκας.

Ο κ. Πατούλης τόνισε τη σημασία της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και των εμβολίων, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των παιδιών, και σημείωσε: «Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η άσκοπη κατανάλωσή τους μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα, αναπτύσσοντας αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά».

Η κα Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, μίλησε για τα αντιβιοτικά και τον Έλληνα πολίτη και τόνισε την ευθύνη όλων μας για τη διάσωσή όλων των πολιτών. H κα Γιαμαρέλλου εξήγησε τη σημασία των αντιβιοτικών για την υγεία μας, τόνισε δε ότι η άσκοπη κατανάλωσή τους, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις κοινών κρυολογημάτων, τα καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά, καθώς μειώνεται η δραστικότητά τους.

Επιπρόσθετα, η κα Γιαμαρέλλου παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς έναν οδηγό εργασίας για τα παιδιά που έχει τίτλο «Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης: e-bug», με τη συμβολή της κας. Γεννηματά, Δ/ντριας Φαρμακοποιού ΕΣΥ,  οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν με βιωματικό τρόπο, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν την πληροφορία στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών.

Τέλος, η κα. Γιαμαρέλλου παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς το παιδικό παραμύθι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια από τη συγγραφέα Ι. Μπουλντούμη.

Ο υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Πέτρος Χρυσοστομίδης, μίλησε για τη συμβολή των Προγραμμάτων Υγείας στην ευεξία των παιδιών και της σχολικής κοινότητας.

Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς, την οποία συντόνισε ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Στην εκδήλωσε παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος β’ του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γ. Μακρυνός, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και πλήθος εκπαιδευτικών από τη συγκεκριμένη Εκπαιδευτική Περιφέρεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet