Γεύμα αγάπης σε 500 πρόσφυγες και μετανάστες στο Ελληνικό
Αυτοδιοίκηση

Γεύμα αγάπης σε 500 πρόσφυγες και μετανάστες στο Ελληνικό

Γεύμα αγάπης και παιχνίδια στα παιδιά προσφέρθηκαν σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών στο Ελληνικό, προσφορά του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Η δράση τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Η σημερινή δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «we care» για παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων που υλοποιεί το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, τη στήριξη του ΙΣΑ και του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτής της «συμμαχίας ανθρωπιάς», σήμερα ενόψει της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εθελόντριες του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Εμμ. Παπασάββας και ο διευθυντής της «Αποστολής» Κ. Δήμτσας, πρόσφεραν 500 μερίδες φαγητού στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες στο Κέντρο του Ελληνικού, ενώ ταυτόχρονα μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετά την επίσκεψη δήλωσε σχετικά: «Υπηρετώντας τη φιλοσοφία του προγράμματος “we care” και στο πνεύμα των ημερών προσφέραμε σήμερα ένα γεύμα αγάπης σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Άλλωστε η Αυτοδιοίκηση της χώρας μας καθημερινά συμβάλλει με δράσεις αλληλεγγύης και πρωτοβουλίες ανθρωπιάς στη βοήθεια αυτών των ανθρώπων. Θεωρούμε ότι για όσο διάστημα είναι στη χώρα μας πρέπει να τους βοηθήσουμε ώστε να ζουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Θα συνεχίσουμε αυτή μας την προσπάθεια και το πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα εφόσον υπάρχουν δωρεές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet