Για τις πολιτικές υπέρ των γυναικών συνομίλησαν Γ. Πατούλης και Φ. Κούβελα
Αυτοδιοίκηση

Για τις πολιτικές υπέρ των γυναικών συνομίλησαν Γ. Πατούλης και Φ. Κούβελα

Η συνεργασία και η ανάπτυξη κοινών δράσεων της ΚΕΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και της γ.γ. Ισότητας Φ. Κούβελα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε στη γενική γραμματέα ότι κατανοεί τη σπουδαιότητα του ρόλου της και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση προβλημάτων και την προώθηση πολιτικών υπέρ των γυναικών.

«Απώτερος στόχος μας είναι να δοθεί η πρέπουσα βαρύτητα προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών, να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην εξάλειψη των φαινομένων βίας κατά των γυναικών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος έκανε γνωστό στην κα Φ. Κούβελα ότι, όχι μόνο διατηρεί το γραφείο ισότητας στη ΚΕΔΕ, αλλά αναλαμβάνει και σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως είναι η πραγματοποίηση ειδικού θεματικού συνεδρίου για την ισότητα.

Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Καβάλα, μετά από συνεννόηση του προέδρου και της γ.γ., θα είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα επιδιωχθεί να υπογραφεί η Χάρτα της Ισότητας από το σύνολο των δήμων της χώρας.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να γίνει υποχρεωτική η σύσταση Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας σε όλους τους δήμους. Οι επιτροπές αυτές θα έχουν ως αποστολή τους την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την υποστήριξη των συμβουλευτικών κέντρων και των δομών φιλοξενίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet