“Δεν νοείται περιβαλλοντική ανάπλαση χωρίς διαχείριση απορριμμάτων”
Αυτοδιοίκηση

“Δεν νοείται περιβαλλοντική ανάπλαση χωρίς διαχείριση απορριμμάτων”

Στο ειδικό θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ «Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο ρόλος των ΟΤΑ – Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων», που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη, συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η αναζήτηση εκ μέρους των δημάρχων και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης λύσεων προσαρμοσμένων στις γεωγραφικές και πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής της χώρας, καθώς και τη στρατηγική αλλά και τα μοντέλα διαχείρισης που θα πρέπει να εφαρμοστούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικό και ρεαλιστικό τρόπο το εθνικό θέμα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε σχετικά με το θέμα:

«Η σωστή διαχείριση των αστικών αποβλήτων και αποριμμάτων δεν μπορεί παρά να είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν σοβαρά και τον ΣΠΑΠ. Δεν νοείται περιβαλλοντική προστασία, δεν νοείται περιβαλλοντική ανάπλαση, χωρίς τη σωστή διαχείριση απορριμάτων και αποβλήτων. Όπως κατέδειξαν οι εισηγήσεις στο πολύ χρήσιμο αυτό ειδικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στη διαχείριση των αποβλήτων και για αυτό θα ήθελα να συγχαρώ την ηγεσία της ΚΕΔΕ, που ξεκινά σήμερα την προσπάθεια για εθνικό διάλογο πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο έχει καταστεί ιδιαίτερα σημαντικό και απαιτεί άμεσες λύσεις. 

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε το κόστος της διαχείρισης των απορριμάτων είναι δυσβάσταχτο. Οφείλουμε λοιπόν να αναζητήσουμε σύγχρονες λύσεις με βάση την επιστημονική γνώση, την τεκμηρίωση και την ευρωπαϊκή εμπειρία, με τελικό στόχο την επιλογή ορθολογικότερων, οικονομικότερων, αλλά κυρίως όμως περιβαλλοντικά επωφελέστερων μεθόδων διαχείρισης των αστικών μας αποβλήτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet