Στο πλευρό επαγγελματιών και αγροτών η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στο πλευρό επαγγελματιών και αγροτών η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση των επιστημόνων, αυτοαπασχολούμενων κι ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ τάσσεται και στο πλευρό των αγροτών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση αναφέρει:

Σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας συγκυρία, η ψήφιση από την κυβέρνηση νέων επώδυνων μέτρων, που αυξάνουν υπέρμετρα τα ασφαλιστικά βάρη εκατοντάδων χιλιάδων επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, αφού:

  • Δεν διασφαλίζει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αντίθετα έχει αποκλειστικά και μόνον φοροεισπρακτική λογική.
  • Σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση, η κατακόρυφη κι εκτός πραγματικότητας αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιφέρει ουσιαστικά τη φτωχοποίηση ενός σημαντικού παραγωγικού τμήματος της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τις «γκρίζες ζώνες» της οικονομίας, όπως η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.
  • Οδηγεί στην επιστημονική κι επαγγελματική απαξίωση χιλιάδες επιστήμονες κι ελεύθερους επαγγελματίες και στην αναγκαστική διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας για σημαντικό αριθμό από αυτούς.
  • Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από τους κλάδους των ελευθεροεπαγγελματιών κι επιστημόνων.
  • Θα απολέσουν το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τεράστια έσοδα από φόρους και εισφορές που δεν θα εισπραχθούν.
  • Θα συνεχιστεί η αιμορραγία σε ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό, που αναζητά εκτός Ελλάδος μια καλύτερη επαγγελματική προοπτική.

Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια κρίσης, οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και η πραγματική οικονομία δεν αντέχουν νέα μέτρα.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν πρέπει να είναι να προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών, χωρίς να διασφαλίζει παράλληλα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά να δημιουργήσει ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΚΕΔΕ. στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου της χώρας, ο οποίος δίνει κάτω από πολύ άνισες συνθήκες τη μάχη για μια αξιοπρεπή ζωή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet