Τον γ.γ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Τουρκίας συνάντησε ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Τον γ.γ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Τουρκίας συνάντησε ο Γ. Πατούλης

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, στην Άγκυρα με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Τουρκίας Hayrettin Güngör.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη λειτουργία των δήμων.

Παράλληλα συμφωνήθηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, να προχωρήσει σύντομα η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα εξειδικεύσει τον παραπάνω στόχο σε τομείς όπως θεσμικά ζητήματα, οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων, τουρισμός, ασφάλεια των πόλεων, πολιτιστικές ανταλλαγές και προώθηση των αδελφοποιήσεων.

Επίσης συμφωνήθηκε να διεξαχθεί στις αρχές του καλοκαιριού στην Κωνσταντινούπολη κοινό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Τουρκίας, όπου εκτός από την παραπάνω θεματολογία θα προστεθούν και ζητήματα ιατρικού τουρισμού και ανταλλαγής επιχειρηματικών δράσεων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Κοινή μας επιθυμία είναι οι δύο χώρες και ειδικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση των δύο χωρών να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό σχέσεις συνεργασίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας. Η σημερινή μας συνάντηση, που ήταν εποικοδομητική, αποτέλεσε την αρχή της συνεργασίας μας, η οποία πιστεύω ότι θα αποφέρει στην πράξη οφέλη για την καλύτερη λειτουργία των δήμων μας και για τους πολίτες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet