Προσφυγικό, Ασφαλιστικό & συνέδριο Ν.Δ. συζήτησαν Κ. Μητσοτάκης – Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Προσφυγικό, Ασφαλιστικό & συνέδριο Ν.Δ. συζήτησαν Κ. Μητσοτάκης – Γ. Πατούλης

Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε στις 11 το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου 2016 ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γ. Πατούλης ενημέρωσε αναλυτικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Επισήμανε τη θέση της ΚΕΔΕ, που διατυπώθηκε από τον Απρίλιο του 2015, για την ανάγκη να υπάρξει πάνω στο ζήτημα αυτό ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο διαχείρισης, καθώς και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε, επίσης, ότι «είναι απαραίτητο να μην αιφνιδιάζονται οι τοπικές κοινωνίες από τις κυβερνητικές αποφάσεις όσον αφορά στη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, αλλά να υπάρχει προηγουμένως ενημέρωση και συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλία να συναντηθεί και με τους αρχηγούς και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τέλος, τόνισε την ανάγκη στην Επιτροπή του Μεταναστευτικού που συνεστήθη μετά από πρόταση της ΚΕΔΕ να συμμετέχουν πέραν της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης πάνω στα ζητήματα της χρηματοδότησης των Δήμων, της συμμετοχής τους στο νέο ΕΣΠΑ, τον νέο «Καλλικράτη» κ.ά.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό ζήτημα, ο κ. Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η θέση του επιστημονικού κόσμου της χώρας όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις, η οποία, όπως ανέφερε, ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση που διατύπωσε χθες ο κ. Κ. Μητσοτάκης για την ανάγκη της άμεσης απόσυρσης της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, με όλους τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της διεξαγωγής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω στο ζήτημα αυτό ο κ. Γ. Πατούλης συμφώνησε απόλυτα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την άποψη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι αναγκαίο να αλλάξει άμεσα η φυσιογνωμία του κόμματος, με αφετηρία το επικείμενο Συνέδριο. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς «σε ιδέες, πρόσωπα και πολιτικές πρακτικές, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας του κόμματος με την κοινωνία»«Προτεραιότητα», πρόσθεσε, «πρέπει να είναι η δημιουργία ενός κόμματος που θα είναι ανοικτό στην κοινωνία. Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή μπορούν να διαδραματίσουν οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, οι οποίοι θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά και χωρίς αποκλεισμούς στα νέα όργανα του κόμματος, για να μεταφέρουν άμεσα τα προβλήματα της κοινωνίας των πολιτών».

Τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προσκάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να επισκεφθεί την ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόσκληση που, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, απεδέχθη ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet