Στηρίζει τους απολυμένους συμβασιούχους ΚΕΠ η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Στηρίζει τους απολυμένους συμβασιούχους ΚΕΠ η ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δέχθηκε σήμερα, Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 στα γραφεία της ΚΕΔΕ εκπροσώπους της επιτροπής απολυμένων συμβασιούχων των ΚΕΠ, που λειτουργούν στους Δήμους.

Οι πρώην εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ τη στήριξη του στην προσπάθειά τους για εργασιακή αποκατάσταση.

Ειδικότερα ζητούν νέα προκήρυξη θέσεων με βασικό προσόν τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και την κλίμακα του απαραίτητου προσόντος προϋπηρεσίας.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί είτε μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης είτε μέσω νέας προκήρυξης με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και δεσμεύτηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και ακολούθως να το προωθήσει στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Πάγια θέση της ΚΕΔΕ είναι η έμπρακτη στήριξη όλων των εργαζόμενων που προσφέρουν κοινωφελές έργο, μέσω των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

»Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ για χρόνια ολόκληρα, με την αφοσίωση και την καθημερινή ακούραστη εργασία τους, αγκάλιασαν τον θεσμό και τον αναβάθμισαν καθιστώντας τον ένα πολύτιμο και ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο εξυπηρέτησης για τον πολίτη.

»Δυστυχώς αυτή τη στιγμή τα περισσότερα ΚΕΠ παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης, γεγονός που αποδυναμώνει τον θεσμό. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ούτε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά ούτε και την ανάγκη ισχυροποίησης του θεσμού των ΚΕΠ προς όφελος των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet