Γιώργος Πατούλης: Η Ευρώπη να σταματήσει να εθελοτυφλεί στο προσφυγικό
Αυτοδιοίκηση

Γιώργος Πατούλης: Η Ευρώπη να σταματήσει να εθελοτυφλεί στο προσφυγικό

Την ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση και την αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, από τη Λέσβο όπου βρέθηκε, με αφορμή την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.

Τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκαν στη Λέσβο ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο  πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Γ. Πατούλης εξήρε, για άλλη μία φορά, την «αξιέπαινη» προσπάθεια που καταβάλλει όλο το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ώστε να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές στο νησί και τον συνεχάρη για την ευαισθησία που επιδεικνύει απέναντι προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Στη σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η προσφυγική κρίση η Τοπική Αυτοδιοίκηση “έβαλε” πλάτη και συνέδραμε με όσα μέσα διαθέτει στην ανακούφιση αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται, αναδεικνύοντας την ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού προβλήματος.

Προϋπόθεση όμως για τη συντεταγμένη και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος είναι η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού από την κυβέρνηση. Παράλληλα, η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να έρθει αντιμέτωπη με  την ιστορική της υποχρέωση, αναλαμβάνοντας επιτέλους τις ευθύνες της.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των προσφύγων. Ωστόσο οφείλουμε να “σκύψουμε” περισσότερο  πάνω από όλους τους Έλληνες που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας.

Η Ελλάδα δεν έχει το παραμικρό περιθώριο να συνεχίσει να “βλέπει” τα παιδιά της να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη.

Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους  στην πατρίδα και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Παρόντες στη Λέσβο ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet