Δημ. Αστυνομία, συμβάσεις & χρηματοδότηση Συνδέσμων στο επίκεντρο σύσκεψης ΥΠΕΣΔΑ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Δημ. Αστυνομία, συμβάσεις & χρηματοδότηση Συνδέσμων στο επίκεντρο σύσκεψης ΥΠΕΣΔΑ

Το θέμα των οκτάμηνων συμβάσεων σε δημοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, τα κενά που υπάρχουν στη Δημοτική Αστυνομία και η χρηματοδότηση των Συνδέσμων που έχουν ως αντικείμενο την αντιπυρική προστασία, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, που συμμετείχε στη σύσκεψη, έθεσε το πρόβλημα των συμβάσεων που έχουν συναφθεί για την κάλυψη των αναγκών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και το ζήτημα που προέκυψε με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να ανανεώσει τις οκτάμηνες συμβάσεις για τους ήδη απασχολούμενους. Αυτό είχε, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη ως συνέπεια αρκετοί δήμοι να βρεθούν με επιπλέον προσωπικό στις θέσεις αυτές και με την υποχρέωση κάλυψης επιπλέον κόστους το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στους προϋπολογισμούς μέσω ανταποδοτικών τελών.

Το θέμα συζητήθηκε παρουσία και του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη, όπου μετά από πρόταση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή υπήρξε συμφωνία, υπηρεσιακά στελέχη και νομικοί συνεργάτες να διερευνήσουν το πλαίσιο προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει με τα κενά στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας ζητώντας την άμεση παρέμβαση του ΥΠΕΣΔΑ προκειμένου να καλυφθούν είτε με τη μεταφορά των υπαλλήλων που είχαν μεταταχθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είτε με την προκήρυξη νέων θέσεων. Τόσο ο κ. Χρ. Βερναρδάκης, όσο και ο κ. Π. Κουρουμπλής συμφώνησαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, για την αναγκαιότητα να λυθεί το πρόβλημα.

Διευρυμένη σύσκεψη από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής ΑνασυγκρότησηςΣτη συνέχεια τέθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και το ζήτημα της αδυναμίας χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ των δράσεων συνδέσμων που έχουν συσταθεί στην Αυτοδιοίκηση και έχουν ως αποστολή τους την πρόληψη και προστασία δασικών εκτάσεων. Το σχετικό πρόβλημα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Βλάσσης Σιώμος. Μετά από παρέμβαση του υπουργού Π. Κουρουμπλή ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ Κ. Πουλάκης δεσμεύθηκε, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, να αναζητηθεί λύση σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να εκταμιευθεί το απαιτούμενο ποσό για την υλοποίηση δράσεων αντιπυρικής προστασίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προήδρευσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Βερναρδάκης, ο υφυπουργός Γ. Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας Κ. Πουλάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Κ. Αγοραστός, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος, ο διευθυντής της ΚΕΔΕ Β. Πάνου, εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπηρεσιακά στελέχη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet