Οπωροκηπευτικά παρέλαβαν ωφελούμενοι της Σύμπραξης «Αμάλθεια»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Οπωροκηπευτικά παρέλαβαν ωφελούμενοι της Σύμπραξης «Αμάλθεια»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η όγδοη διανομή στους ωφελούμενους του Επισιτιστικού Προγράμματος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια», με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου, σε οπωροκηπευτικά προϊόντα και λαχανικά.

Στον Δήμο Αμαρουσίου, σε 310 οικογένειες διανεμήθηκαν μεγάλες ποσότητες σε μήλα, πορτοκάλια και λάχανα. Η παράδοση στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, υπό την επίβλεψη της προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένης Λέκκα.

Αντίστοιχα προϊόντα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έλαβαν και οι άλλοι πέντε Δήμοι της Σύμπραξης για τους ωφελούμενους δημότες τους.

Ειδικότερα:

  • Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έλαβε 138 συσκευασίες μήλων, 227 συσκευασίες πορτοκαλιών, 276 τεμάχια λάχανα και 276 τεμάχια ελαιόλαδου.
  • Ο Δήμος Μεταμόρφωσης έλαβε 334 συσκευασίες μήλων, 583 συσκευασίες πορτοκαλιών, 334 τεμάχια λάχανα και 690 τεμάχια ελαιολάδου.
  • Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, 168 συσκευασίες μήλων, 316 συσκευασίες πορτοκαλιών, 168 τεμάχια λάχανα και 336 τεμάχια ελαιόλαδου.
  • Ο Δήμος Πεντέλης 130 συσκευασίες μήλων, 233 συσκευασίες πορτοκαλιών, 130 λάχανα και 233 τεμάχια ελαιόλαδου.
  • Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού 75 συσκευασίες μήλων, 194 συσκευασίες πορτοκαλιών 75 τεμάχια λάχανα και 150 τεμάχια ελαιόλαδου.

Η Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» συγκροτήθηκε, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ως ένας φορέας διαχείρισης του Επισιτιστικού Προγράμματος, στη βάση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχει κατεξοχήν εδώ και χρόνια την ευθύνη μέσα από τις Κοινωνικές Δομές της να στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), με στόχο τη στήριξη των πολιτών που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet