Print Friendly, PDF & Email
Video

Δ. Στεργίου: «Στην Αυτοδιοίκηση ο κόμπος έφθασε στο κτένι» – VIDEO

Προσκλητήριο αιρετών (2)Προσκλητήριο αιρετών (1)

Πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων απ΄ όλη την Αττική έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και υποψηφίου για την προεδρία στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) για ένα ποτό και πολλή συζήτηση πάνω στα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Έτσι, η αίθουσα του δημοτικού κολυμβητηρίου στα Μελίσσια μετατράπηκε, το βράδυ της Τετάρτης 24 Σεπτεμβρίου 2014, σε ένα απέραντο «πηγαδάκι» αιρετών και όχι μόνο, που αντάλλαξαν απόψεις, κατέθεσαν προβληματισμούς και κατέστρωσαν τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα στο αυτοδιοικητικό τοπίο της χώρας.

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης: «Ή θα αλλάξω την κατάσταση ή θα πέσω στην πρώτη γραμμή»

Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπήρξαν και επίσημες τοποθετήσεις, με τον επικεφαλής της «Ενωμένης Αυτοδοίκησης Αττικής» να κάνει το ξεκίνημα, δίνοντας από την αρχή το στίγμα της αλλαγής που φιλοδοξεί να φέρει στην ΠΕΔΑ. Ο κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης δήλωσε ότι έχει πληγωθεί «από την κατάντια της Αυτοδιοίκησης», η οποία έχει οδηγήσει στο να θεωρείται πλέον σήμερα η λέξη «δήμαρχος» ως μομφή.

Δ. Στεργίου-Καψάλης, δήμαρχος ΠεντέληςΕπίσης, αναφέρθηκε στον διαχρονικό εναγκαλισμό των εκπροσώπων στα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης με τα κομματικά επιτελεία, καταφέρθηκε εναντίον του «Καλλικράτη», δήλωσε ότι είναι αδιανόητο να θέλει η κεντρική διοίκηση τον αιρετό επαγγελματία και την ίδια στιγμή να τον αντιμετωπίζει ως «τον τελευταίο εθελοντή», ενώ τόνισε με έμφαση ότι ο «κόμπος έφθασε στο κτένι» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του αυτοδιοικητικού θεσμού από την κεντρική εξουσία.

Ο κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι εκπρόσωποι της «Ενωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής» σκοπεύουν να αποκαταστήσουν τη χαμένη αξιοπρέπειά τους, ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι, εάν εκλεγεί στην προεδρία της ΠΕΔΑ θα ανατρέψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα ή «θα πέσω στην πρώτη γραμμή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο τμήμα της τοποθέτησης του δημάρχου Πεντέλης έλαβε τη μορφή αυτοδιοικητικού σεμιναρίου, κυρίως για τα νέα αιρετά στελέχη, καθώς ανέπτυξε τον ορθό -κατά την κρίση του- χειρισμό σημαντικών τομέων του αυτοδιοικητικού έργου, όπως οι σχέσεις με τις υπηρεσίες, ο έλεγχος και η αξιολόγηση των εργαζομένων, η οικονομική διαχείριση κ.ά.

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΠΕΔΑ ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της «Ενωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής» και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα της παράταξης για μια ριζική αλλαγή στην Αυτοδιοίκηση.

Γιώργος Πατούλης: «Πρέπει να κερδίσουμε τις μάχες σε ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ»

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος για την προεδρία στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης. Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» δήλωσε ότι θα πρέπει να κερδηθούν και οι δύο «μάχες», στην ΠΕΔΑ και στην ΚΕΔΕ, ενώ μετέφερε το αισιόδοξο κλίμα που, όπως είπε, έχει εισπράξει από τους αυτοδιοικητικούς που συνάντησε στις πρόσφατες περιοδείες του ανά την Ελλάδα.

Γ. Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου

Αισιοδοξία η οποία, όπως είπε ο κ. Γ. Πατούλης, «έχει πανικοβάλλει τους αντιπάλους μας», αναγκάζοντάς τους να προσπαθούν αγωνιωδώς να «μας παρουσιάσουν ως “γαλάζιους” υποψηφίους, ενώ εκείνοι είναι “λευκές περιστερές”». Ο δήμαρχος Αμαρουσίου καταφέρθηκε προσωπικά και σε έντονο ύφος, κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, για τον οποίο είπε ότι δεν πρέπει να επανεκλεγεί σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας ότι η παράταξή του έχει σκοπό «να διαλύσει την παρεούλα που έχει φτιαχτεί στην ΚΕΔΕ».

Ο κ. Γ. Πατούλης ζήτησε από όλους να είναι παρόντες στις μάχες που θα δοθούν στις προσεχείς εκλογές, καθώς -όπως τόνισε με έμφαση- “καμία νίκη δεν χαρίζεται”.

Τοποθετήσεις επίσης έκαναν ο πρώην δήμαρχος Χολαργού και νυν δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού Δημήτρης Νικολάου και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Προσκλητήριο αιρετών (3)

Προσκλητήριο αιρετών (4)

Προσκλητήριο αιρετών (5)Προσκλητήριο αιρετών (6)

Προσκλητήριο αιρετών (7)

Ανάμεσα στο πλήθος των παρεβρισκομένων, από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών -πλην των αυτοδιοικητικών στελεχών του Δήμου Πεντέλης- εντοπίσαμε μεταξύ άλλων τους Γ. Πατούλη, Σπ. Σταθούλη, Δ. Καρλαύτη (Μαρούσι), Κ. Ιωαννίδη (Βριλήσσια), Ν. Μπαρμπούνης, Π. Βλασσόπουλος (Ηράκλειο), Ν. Χιωτάκης (Κηφισιά), Π. Καμάρας, Μ. Γώγου (Λυκόβρυση-Πεύκη), Ηλ. Αποστολόπουλο, Δ. Οικονόμου, Άννα-Μαρία Τσιρικώνη, Κ. Τίγκας, Δ. Νικολάου (Παπάγος-Χολαργός), Π. Ξυριδάκης, Γ. Παπαχρόνης, Ν. Κανελλάκης (Φιλοθέη-Ψυχικό), Γ. Κουράσης, Γρ. Ζαφειρόπουλος, Ηλ. Γιάτσος (Χαλάνδρι), Αλ. Μουστόγιαννης (Αγ. Παρασκευή).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet