Αιμιλία Λυμπεράκη – Besson: Συνεχίζουμε αταλάντευτα με τη Δημοκρατική Συνεργασία
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Αιμιλία Λυμπεράκη – Besson: Συνεχίζουμε αταλάντευτα με τη Δημοκρατική Συνεργασία

Όπως είναι γνωστό, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗ.ΣΥΝ.) συγκροτήθηκε από δημοτικές δυνάμεις που εξέφραζαν πλειοψηφικά τον πόθο των δημοτών της Πεντέλης να υπάρξει, και στον δήμο μας, μια ριζική αλλαγή στην δημοτική αρχή. Ήταν μια αναγκαιότητα κι έγινε πράξη με τη συμμετοχή όλων.

Γράφει η Αιμιλία Λυμπεράκη – Besson*

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τηρήσαμε την γενική κατεύθυνση του κόμματος να αναζητήσουμε βιώσιμες και ελπιδοφόρες δημοκρατικές – προοδευτικές συνεργασίες που έδιναν την δυνατότητα νίκης στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μετά από δημοκρατικό διάλογο στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Πεντέλης και στη δημοτική μας παράταξη «Πεντέλη Πόλη Πρότυπο» (Π.Π.Π.), αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ισότιμη συνεργασία, υλοποιώντας στην πράξη την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», η οποία έδωσε συνέντευξη τύπου στις 3 Απριλίου 2023 στο Πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων.

Αποφασίσαμε μια συνεργασία πολλαπλασιαστικής και όχι αθροιστικής δυναμικής, ανοιχτή στους δημότες, χωρίς διαχωρισμούς, με στόχο την διατύπωση και υλοποίηση ενός ρεαλιστικού προγράμματος αναδημιουργίας της Πόλης μας. Αυτό ήδη αποτυπώθηκε στο Πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

 Όλα δείχνουν ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκφράζει τη νέα δυναμική στον Δήμο μας. Δυστυχώς, ακριβώς στην κρίσιμη στιγμή, στελέχη της Π.Π.Π. όχι μόνο άρχισαν τις αποσχιστικές ενστάσεις, αλλά έκαναν «κατάληψη» της Π.Π.Π. και εμφανίστηκαν στην κοινωνία της Πεντέλης ως δήθεν θεματοφύλακες μιας ιδεοληψίας που περίπου κατέληγε στο «καλύτερα μόνος και καθαρός, παρά μαζί και νικητής»! Για να το θεμελιώσουν αυτό εκτόξευσαν απίστευτες συκοφαντίες για τη ΔΗ.ΣΥΝ. που δεν θα επαναλάβω, ούτε θ’ ασχοληθώ. Ασκούν μια δοκιμασμένη μέθοδο υπονόμευσης μιας παράταξης με προοπτική, με σκοπό να χαρίσουν ενσυνείδητα τη νίκη στην υπάρχουσα συντηρητική αρχή που βάλτωσε την πόλη! Ετερόκλητη συμμαχία είναι!

Ανεξαρτήτως τι επικαλούνται, η κίνηση αυτή είναι πισώπλατη μαχαιριά στη ΔΗ.ΣΥΝ, η οποία αποτελεί έναν πλουραλιστικό, ακηδεμόνευτο από κομματικές παρεμβάσεις και από προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, συνδυασμό.

Κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν το εγώ τους πάνω από το εμείς, την βέβαιη μοναχική ήττα τους πάνω από την κοινή νίκη του Πεντελικού λαού και αποδόθηκαν σε μια εκστρατεία να πείσουν τους δημότες που αγκάλιασαν την Δημοκρατική μας Συνεργασία, να αποσπαστούν, να φύγουν για να μειώσουν την δυναμική μας και την προοπτική της νίκης του ψηφοδελτίου μας. Μάταιος ο κόπος! Η Δημοκρατική Συνεργασία ήδη έχει εδραιωθεί στην συνείδηση του Πεντελικού λαού, γιατί στον αγώνα των ιδεών, το όραμα και η υπόσχεση μιας ριζικά́ διαφορετικής κοινωνίας, συνδυάζονται αρμονικά με τις πολιτικές και τα προγράμματά μας. Τους δίνει λογική́ συνοχή́ και δημιουργεί́ ελπίδες.

Άλλωστε οι βαθιές αλλαγές και οι μεγάλες τομές που έχει επειγόντως ανάγκη η ελληνική κοινωνία δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος. Είναι υπόθεση της ίδιας της κοινωνίας, της αυτενέργειας και της διαπλαστικής δράσης των κοινωνικών ομάδων και ανθρώπων που συνιστούν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της. Το επίδικο είναι ο διάλογος και οι ζυμώσεις με την ίδια την κοινωνία. O λαός θέλει να τον εκπροσωπήσουν οι άξιοι ηγέτες που με το παράδειγμά τους εμπνέουν και παρασύρουν κι εμείς, αυτό θα κάνουμε πράξη, γιατί είμαστε μπροστάρηδες με τις αξίες μας για κοινωνική δικαιοσύνη, λογοδοσία στον πολίτη και δημοκρατία, συνεπείς στα λόγια και στα έργα μας. Η αποστολή και ο στόχος μας συνδέει το πάθος με το όραμά μας για την Πόλη μας.

Προσηλωμένοι στον κεντρικό στόχο της κατάκτησης της νίκης στις δημοτικές εκλογές, γιατί εκπροσωπούμε ένα πολυσυλλεκτικό, ακηδεμόνευτο από κομματικές παρεμβάσεις και από προσωπικά κι επιχειρηματικά συμφέροντα, συνδυασμό, δεν χάνουμε τον κύριο αντίπαλο των δημοτών που δεν είναι άλλος από την σημερινή δημοτική αρχή που αδυνατεί να φανεί αντάξια του Πεντελικού λαού, γιατί δεν λειτουργεί ως εγγυητής της ανθεκτικότητας της κοινωνίας.

Σε αντίθεση με την σημερινή διοίκηση του δήμου, εμείς θέλουμε κι επιδιώκουμε οι  οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών να είναι ενεργοί πυρήνες συμμετοχής στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για την Πόλη μας.

Η αξιοπρέπεια έχει καθολική αξία κι εγώ, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος,  από τα ιδρυτικά μέλη της Π.Π.Π. και από τους πρωτεργάτες της συγκρότησης της Δημοκρατικής Συνεργασίας, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπαπακωνσταντίνου,  

Κ Α Λ Ω

όλους τους φίλους και τους δημότες που τυχόν πίστεψαν στον αναξιόπιστο λόγο της Π.Π.Π. και στα μίζερα ιδεοληπτικά παραληρήματά της, να συσπειρωθούμε όλοι μαζί στην Δημοκρατική Συνεργασία για τη νίκη και για μια νέα δημοτική αρχή στην Πόλη μας με κέντρο τον Άνθρωπο, γιατί μόνο τότε η δράση των πολιτών μετουσιώνεται σε πολιτική πράξη.

* Η Αιμιλία Λυμπεράκη – Besson είναι:

  • Συγγραφέας – Υποψήφια Διδάκτωρ
  • Σύμβουλος εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας
  • Ελληνική και διεθνή αρθρογραφία
  • Εμπειρογνώμονας νέου management ΗR – Επιχειρηματικότητας, Ευρωπαϊκών  Πολιτικών και Φύλου, ΕΚΔΔΑ
  • Εμπειρογνώμονας ΔΕΠΙΣ Πεντέλης και Παρατηρητηρίου Ισότητας Κύπρου
  • Εμπειρογνώμονας Erasmus+, IKY
  • Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την ΔΗ.ΣΥΝ. για τον Δήμο Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet