Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή: Πάμε να Αλλάξουμε την πόλη μας με πρόγραμμα, γνώση και όρεξη για δουλειά!
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή: Πάμε να Αλλάξουμε την πόλη μας με πρόγραμμα, γνώση και όρεξη για δουλειά!

Μπροστά σε ένα πολυπληθές και θερμό κοινό, το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου, στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας, ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, καθώς και το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει από την επομένη των εκλογών.

«Ένα πρόγραμμα που είναι επιστέγασμα μιας μακράς συμμετοχικής διαδικασίας που ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο, γειτονιά τη γειτονιά, δρόμο τον δρόμο, στη διάρκεια της οποίας τα στελέχη των Αλλάζουμε άκουσαν από πρώτο χέρι τα προβλήματα των πολιτών, τα κατέγραψαν, τα ανέλυσαν και τα ενσωμάτωσαν σε ένα πλήρες, συγκεκριμένο, ρεαλιστικό πλήρως υλοποιήσιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της πόλης» όπως αναφέρει η παράταξη στη σχετική ανακοίνωσή της.   

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γ. Μυλωνάκης εξέφρασε την οδύνη του για τις ανθρώπινες απώλειες αλλά και τις τεράστιες καταστροφές που επέφερε στη χώρα μας η κακοκαιρία «Daniel» και ζήτησε από τον κόσμο να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Αμέσως μετά, απευθυνόμενος στους συμπολίτες του, ξεκαθάρισε ότι η εκδήλωση δεν έχει τα χαρακτηριστικά προεκλογικής συγκέντρωσης, αλλά ουσιαστικά αποτελεί την επίσημη ανάληψη της δέσμευσης του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού του για τις προτεραιότητές της ως αυριανής δημοτικής αρχής. «Δέσμευση από εμένα προς εσάς, από όλα τα μέλη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας προς τους δημότες αλλά και τους κατοίκους της πόλης μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στις 8 κύριες θεματικές ενότητες – προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού: Περιβάλλον (Διαχείριση Αποβλήτων – Ενέργεια – Πολιτική Προστασία), Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα (Πεζοί – Οδικό Δίκτυο – Στάθμευση – Κυκλοφοριακό), Ψηφιακός Δήμος – Ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών – Οργάνωση Δήμου – Ασφάλεια), Μεγάλα Έργα, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Δήμος με ανθρώπινο πρόσωπο (Κοινωνική Πολιτική – Ζωοφιλία), Επιχειρηματικότητα – Τοπική αγορά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της παράταξης

Όπως εξήγησε ο κ. Μυλωνάκης, σε κάθε τομέα προτεραιότητας, αναζητήθηκαν και επιλέχθηκαν οι καλύτερες πρακτικές στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Σε όλους αυτούς που μας λένε ότι “αυτά δεν γίνονται”, απαντάμε: όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να έχεις τη γνώση, το σχέδιο και την όρεξη για δουλειά» είπε ο επικεφαλής των Αλλάζουμε, προσθέτοντας ότι «οι προγραμματικές αυτές θέσεις είναι δείγμα και τρανή απόδειξη της νηφαλιότητας, της κοινής λογικής και της τεχνογνωσίας που μας χαρακτηρίζει ως παράταξη».

Μάλιστα, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συνυποψηφίους του να παρουσιάσουν τα δικά τους προγράμματα και να επιλέξουν τον τόπο και τον χρόνο για ένα debate πάνω στις προγραμματικές θέσεις κάθε παράταξης.  

Ο Γιάννης Μυλωνάκης έκλεισε την ομιλία του ζητώντας από τους συμπολίτες του να «τον στηρίξουν με την καρδιά τους» και να μεταφέρουν παντού το μήνυμα ότι «δεν μας αξίζει να μένουμε πίσω, αξίζουμε περισσότερα. Μπορούμε περισσότερα», πέρα και πάνω από κόμματα και τις διαχωριστικές γραμμές του χθες.

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος

Βασίλης ΓιαννακόπουλοςΑντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Πολιτισμού πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Γιώργος Λαζούραςπρ. Δήμαρχος Καλαβρύτων
Σωτήρης Ησαΐαςπρ. Τομεάρχης Ενέργειας Νέας Δημοκρατίας πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
Γιάννης Γουργούληςπρ. Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Καίτη Μοσχονάπρ. Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Γιάννης Σιδέρηςπρ. Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Ελισάβετ Πετσατώδηπρ. Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Μιχάλης Γαβράςπρ. Δημοτικός Σύμβουλός και Πρόεδρός των Δημοτικών Ιατρείων
Νίκος Φαλκώνηςπρ. Δημοτικός Σύμβουλος
Νίκος ΠράσσοςΥποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου
Θεόδωρος Λιανόςπρ. Πρύτανης ΑΣΟΕ και Ομότιμός Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιάννης ΠαπακώσταςΟμότιμος καθηγητής της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργος Παπαβασιλείουπρ. Γεν. Γραμματέας Δήμου Αγίας Παρασκευής & Γραμματέας της Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ
Κώστας ΠαπαδημητρίουΓεν. Γραμματέας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Λένα ΒακαλοπούλουΠρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Αγίας Παρασκευής
Τζία ΠριοβόλουΠρόεδρος Αρκάδων Αγίας Παρασκευής
Αγγελική ΣκοτίδαΠρόεδρος Σωματείου Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής
Κατερίνα ΘεοδωράκηΠρόεδρος Κρητών Αγίας Παρασκευής
Τάσος Πικούνηςπρ. Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη
Στάθης ΦουρλάνοςΠρόεδρος συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 2ου δημοτικού

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet