Δήμος Μπροστά+: Ο εθελοντισμός αποκτά ακόμα περισσότερη αξία και αναγκαιότητα
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δήμος Μπροστά+: Ο εθελοντισμός αποκτά ακόμα περισσότερη αξία και αναγκαιότητα

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1985 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, με στόχο να τιμήσει τα εκατομμύρια των εθελοντών σε όλο τον κόσμο που καθημερινά δίνουν αγώνα για να κάνουν τη ζωή στον πλανήτη καλύτερη, από όποιο τομέα κι αν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η προσφορά στον συνάνθρωπο από όποιο μετερίζι κι αν είναι η αφετηρία του καθενός, είναι εξαιρετικά σημαντική και το αποτύπωμα που αφήνει είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε ανταμοιβή. Δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε ποτέ το γεγονός ότι δεν είναι λίγες οι φορές που σε όλο τον κόσμο και σε δύσκολες συνθήκες, χιλιάδες εθελοντές έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρούς κινδύνους στην προσπάθεια να προσφέρουν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχασαν η ζωή τους στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία. Η σημερινή ημέρα είναι και μέρα Μνήμης στην προσφορά και την παρακαταθήκη τους.

Σήμερα, που το κοινωνικό κράτος έχει προ πολλού καταρρεύσει, ο Εθελοντισμός αποκτά ακόμα περισσότερη αξία και αναγκαιότητα. Όσο κι αν οι καιροί μας κάνουν καχύποπτους και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η αγνή, εθελοντική προσφορά γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, δεν θα πρέπει να χάνουμε τον βασικό στόχο, που δεν είναι άλλος από την προσφορά και την συμμετοχή.

Ο Εθελοντισμός πηγάζει από μέσα μας και έχει διάφορες μορφές. Ο καθένας μπορεί να αναζητήσει εκείνη που είναι πιο κοντά στα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και να αξιοποιήσει τον λίγο ή πολύ χρόνο του και ταλέντα του και να συνταχθεί στον κοινό στόχο: να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο, πιο όμορφο και πιο αισιόδοξο για εμάς και τα παιδιά μας.

Μαρία Αθανασοπούλου, υπεύθυνη του τομέα νεολαίας της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet