Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τη Συμμαχία Πολιτών!
Φωτογραφία: Σπύρος Διαμαντόπουλος
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τη Συμμαχία Πολιτών!

 Με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση έγινε το επίσημο “ξεκίνημα” για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

 Εκατοντάδες κάτοικοι της Μεταμόρφωσης γέμισαν ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου 2023.

 Τους προγραμματικούς άξονες της Συμμαχίας Πολιτών παρουσίασε ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Βασίλης Καραβάκος σε μία περιεκτική ομιλία.

Αναφέρθηκε στο τι χρειάζεται να γίνει στην πόλη παρουσιάζοντας τα βασικά ζητήματα:

  • Κτήμα Δηλαβέρη
  • Υλοποίηση της πράξης εφαρμογής στο ΒΙΟΠΑ
  • Κηφισός
  • Παρεμβάσεις σε αθλητισμό, πολιτισμό, παιδεία, κοινωνική πολιτική
  • Δαχείριση απορριμμάτων και περιβάλλον

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης μας, καθώς και οι αυτοδιοικητικοί από την πόλη μας και τους πέριξ δήμους:

  • Μεταμόρφωση: Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Τσίκνας και Νίκος Ζυγούνας
  • Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα: Ο Γιώργος Ανεμογιάννης (Δύναμη Πολιτών) και ο Στέφανος Γατσούλης (Σύγχρονη Πόλη), υποψήφιοι Δήμαρχοι
  • Νέα Ιωνία: Ο Παναγιώτης Μανούρης, υποψήφιος Δήμαρχος, και ο Μιλτιάδης Καναβός, δημοτικός σύμβουλος (Δημιουργία Αλληλεγγύη)
  • Ηράκλειο: Ο Παντελής Βλασσόπουλος, πρ. Δήμαρχος, ο Γιώργος Παπαδημητρίου,υποψήφιος Δήμαρχος και ο Χρήστος Τσουλουχάς, δημοτικός σύμβουλος)
  • Λυκόβρυση – Πεύκη: Ο Μάριος Ψυχάλης,υποψήφιος Δήμαρχος καιο Κώστας Ξανθόπουλος,δημοτικός σύμβουλος
  • Μαρούσι: Η Κατερίνα Ψάλτη,υποψήφια Δήμαρχος και ο Λευτέρης Μαγιάκης,στέλεχος του Συντονισμού Αιρετών.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Πολιτών των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων:

  • Πέτρου Θεοχάρη
  • Μανώλη Καξηρή
  • Κυριάκου Κομνηνού
  • Νίκου Μουτζούρη
  • Πόπης Πρασίνου – Δημητρίου
  • Θοδωρή Σπυρόπουλου
  • Νεκταρίας Σπυροπούλου

Η ομιλία του Βασίλη Καραβάκου:

Φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι

Αγαπητοί φίλοι αυτοδιοικητικοί των όμορων δήμων που μας κάνετε την τιμή να παρευρίσκεστε ανάμεσά μας στην εναρκτήρια εκδήλωση μας. 

Αγαπητοί συμπολίτες

Ξεκινάμε την επίσημη παρουσία μας για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 με τη σημερινή μας εκδήλωση.

Όπως όλοι γνωρίζετε αυτή η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 4 Μαρτίου. 

Η εκδήλωση αναβλήθηκε γιατί δυστυχώς συνέβη το τραγικό γεγονός, η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, το οποίο έθεσε διαφορετικές προτεραιότητες στην Ελληνική κοινωνία. 

Η αλήθεια είναι ότι με εκκωφαντικό τρόπο και με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ψυχές σε αυτό το δυστύχημα παρουσιάστηκαν όλες οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και του ελληνικού πολιτικού συστήματος. 

Όλο αυτό το διάστημα η προσοχή μας στράφηκε στο τι πρέπει να αλλάξει στην ελληνική κοινωνία, για να κάνουμε τη ζωή μας πιο ασφαλή σε όλα τα επίπεδα.

10 χρόνια Συμμαχία Πολιτών 

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση κλείνει φέτος 10 χρόνια από την ίδρυση της. Ήταν το μακρινό πλέον 2013 όπου άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές προτιμήσεις, αλλά με κοινή αντίληψη για τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης και της πόλης μας, συναντηθήκαμε σε αυτήν την παράταξη. 

Το όνομα της “Συμμαχία Πολιτών” περιγράφει με ακρίβεια αυτό το οποίο είναι. 

Η Συμμαχία Πολιτών μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο το 2014 εκπροσωπούμενη από τον ομιλούντα. Αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη συγκεκριμένη δημοτική θητεία.

Οι θέσεις της, οι επεξεργασίες της, και η δράση της συνέβαλαν καθοριστικά στο να μπει φρένο στις “διαθέσεις” της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Αποτρέψαμε την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ σε κινήσεις που δεν ήταν προς το συμφέρον της Μεταμόρφωσης. 

Το 2019 επήλθε και η αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου. Η παράταξη του κ. Σαραούδα ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου με το σύνθημα “αλλάζουμε την πόλη μας”. 

Αυτό που έχει συμβεί το έχει περιγράψει με μία φράση ο ανεξάρτητος – πλέον – δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσίκνας στο δημοτικό συμβούλιο. “Είπαμε ότι θα αλλάξουμε τις πολιτικές και τελικά το μόνο που άλλαξε ήταν τα πρόσωπα”. 

Ήταν αυτό το οποίο η Συμμαχία Πολιτών είχε περιγράψει με ακρίβεια – προεκλογικά – ότι θα συμβεί. 

Αγαπητοί συμπολίτες, είναι διαπίστωση πολλών, μεταξύ αυτών και δική μας, ότι η πόλη για μία ακόμα φορά στροβιλίζεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που χαρακτηρίζεται από;  

  • κατασπατάληση πόρων 
  • λάθος προτεραιότητες
  • αναξιοκρατία 
  • επικράτηση του ρουσφετιού ως τρόπου άσκησης πολιτικής. 

Στην πόλη μας, εδώ και 3,5 χρόνια, έχουν αγνοηθεί όλα τα σημαντικά και έχουν τεθεί προτεραιότητες ήσσονος σημασίας, οι οποίες πολλές φορές συνδέονται και με ατομικά συμφέροντα της διοίκησης.

Ψηφίστηκε ήδη ο 4ος προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής του κ. Σαραούδα και βλέπουμε να μην υπάρχει τίποτα για τα σημαντικά. Το Κτήμα δηλαβέρη, η πράξη εφαρμογής του γενικού πολεοδομικού σχεδίου στο ΒΙΟΠΑ, ο Κηφισός, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, είναι απόντες από τις προτεραιότητές του Δήμου

Αυτά ακριβώς είναι ψηλά στις δικές μας προτεραιότητες.

Εδώ που είμαστε, στο Κτήμα Δηλαβέρη, είναι ο χώρος ο οποίος μπορεί να αποτελέσει το τοπόσημο της Μεταμόρφωσης και ένα σημαντικό χώρο πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού για την ευρύτερη περιοχή. 

Το Κτήμα Δηλαβέρη πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής. 

Είναι μία έκταση περισσότερων από 40 στρέμματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την σημαντική αναβάθμιση της πόλης. 

Για τη Συμμαχία Πολιτών, εφόσον ο λαός της Μεταμόρφωσης αναθέσει τη διοίκηση του Δήμου, η επόμενη μέρα ξεκινάει με το Κτήμα Δηλαβέρη.

Η πράξη εφαρμογής του σχεδίου στο ΒΙΟΠΑ η οποία “σέρνεται” εδώ και σχεδόν 20 χρόνια στερεί από το δήμο σημαντικούς πόρους και σημαντικούς χώρους. Η αδικαιολόγητη και ανεξήγητη αδράνεια που παρατηρείται από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές έχει δώσει το δικαίωμα σε μεγάλες ιδιοκτησίες στην εκτός σχεδίου περιοχή να προχωρούν σε μεμονωμένες πράξεις δηλαδή στην εφαρμογή σχεδίου στα δικά τους οικόπεδα με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν. Η απώλεια γης και η συνεπακόλουθη απώλεια πόρων για το δήμο είναι τεράστια. 

  Παρά τις εξαγγελίες, παρά τα προγράμματα, παρά τις δηλώσεις της “Ελπίδας” και του κ. Σαραούδα προσωπικά, τίποτα δεν έχει γίνει σε αυτή την κατεύθυνση. Η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο με την πραγματοποίηση της ολοκληρωμένης πράξης εφαρμογής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς.

  Στον υπό ένταξη στο σχέδιο χώρο βρίσκεται και το (υπό κατασκευή;) εμπορικό πολυκατάστημα, το νέο mall, έτσι όπως το καταλαβαίνουμε όλοι. Αυτό του οποίου την αδειοδότηση μας ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2020 σε αυτόν τον χώρο ο υπουργός κ. Χατζηδάκης χωρίς να συναντήσει καμία αντίδραση από τη δημοτική αρχή.

  Για τη Συμμαχία Πολιτών και για πολλούς άλλους πρόκειται για μία αρνητική εξέλιξη για την πόλη. Ο κ. Σαραούδας προσωπικά, προφανώς επειδή “πείστηκε” από τον κ. Χατζηδάκη, παραβίασε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που αναφερόταν σε πολιτικά νομικά και διοικητικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την αποτροπή της δημιουργίας του. 

  Προφανώς όλα αυτά στη λογική ότι “είμαστε πολύ μικροί για να τα βάλουμε με τους μεγάλους”. Μόνο που όταν αισθάνεσαι ότι είσαι πολύ μικρός δεν διεκδικείς να διοικήσεις εναν μεγάλο δήμο 40 χιλιάδων ανθρωπων σαν τη Μεταμόρφωση. Η δέσμευση μας είναι ότι η Συμμαχία Πολιτών θα υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και θα λάβει όλα τα δυνατά κι απαραίτητα πολιτικά, νομικά και διοικητικά μέτρα για την αποτροπή της δημιουργίας ενός τέτοιου πολυκαταστήματος, και των σοβαρών αρνητικών συνεπειών που αυτό θα επιφέρει στη Μεταμόρφωση.

Ούτε ένας νέος αθλητικός χώρος 

Στα “γήπεδα η Μεταμόρφωση αναστενάζει” θα μπορούσαμε να πούμε κατά παράφραση του γνωστού τραγουδιού. Αναστενάζει γιατί οι αθλητικοί χώροι δεν επαρκούν για να στεγάσουν τις αθλητικές ανάγκες. Στριμώχνονται και σε χώρους και σε χρόνο όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά προγράμματα μαζικού αθλητισμού για ανθρώπους, είτε νέους, είτε μεγαλύτερης ηλικίας που δεν θέλουν να κάνουν αγωνιστικό αθλητισμό. Όσα κατά καιρούς πραγματοποιούνται είναι μικρά σε διάρκεια και χωρίς συνέχεια. Τελειώνει η τετραετία του κυρίου Σαραούδα και η Μεταμόρφωση δεν έχει αποκτήσει ούτε έναν καινούργιο αθλητικό χώρο. Σε λίγο θα έχουμε και “επέτειο” μιας και κλείνουν δύο χρόνια από την απόκτηση ενός μπαλονιού το οποίο πασχίζουν κάπου να τοποθετήσουν. 

Οι ανάγκες της Μεταμόρφωσης επιβάλλουν ένα νέο κανονικό γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα νέο κλειστό γυμναστήριο. Πέρασε ακόμα μία τετραετία και αυτά αποτελούν για τη δημοτική αρχή θέμα προς διερεύνηση.

Και αν στον αθλητισμό υπάρχει μία κινητικότητα, η οποία οφείλεται κατά κανόνα στους συλλόγους, στον πολιτισμό τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Δεν μπορεί το πολιτιστικό όραμα της Μεταμόρφωσης να είναι κάποιες εκδηλώσεις ατάκτως ερριμμένες μέσα στο χρόνο. 

Η δημοτική αρχή, χωρίς το παραμικρό πολιτιστικό όραμα, συρρίκνωσε ακόμα περισσότερο την όχι και τόσο μεγάλη δράση που παρέλαβε. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη γίνεται από την προσπάθεια και το μεράκι κάποιων εργαζομένων στο Δήμο.

Αγαπητοί συμπολίτες, όλοι καταλαβαίνουμε ότι είμαστε σε μία κοινωνία σε κρίση. Είναι οι άνθρωποι έχουν μπροστά τους πολλαπλά αδιέξοδα όπως εργασιακά οικονομικά αδιέξοδα προοπτικών. Για ποιες προοπτικές μπορούμε να μιλάμε με μισθούς 700 ευρώ ενοίκια 600 ευρώ και λογαριασμούς ρεύματος 200 ευρώ; Η δημιουργία πολιτιστικού προϊόντος, η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενασχόληση πολλών ανθρώπων και ειδικά των νέων με τον πολιτισμό, με το θέατρο, με τη μουσική, με τις τέχνες, μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική ανάσα στη ζωή της νέας γενιάς στην πόλη μας. Είμαστε υπέρ της πολιτιστικής δημιουργίας εκ των έσω. Θέλουμε να εκφραστούν και να δημιουργήσουν τα δικά μας παιδιά οι άνθρωποι της πόλης μας. Αυτό είναι και η βάση της δικής μας πολιτιστικής πολιτικής. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης πρέπει να επενδύσει και με πόρους και σε ανθρώπους και σε προτεραιότητα στον πολιτισμό. Στόχος η δυνατότητα να δημιουργηθούν  μουσικά σύνολα, θεατρικά σχήματα, εικαστικές δράσεις, να αναπτυχθούν οι τέχνες.

Διαχείριση απορριμμάτων: Όπως πριν 20 χρόνια

Πέρασαν τέσσερα χρόνια με τη νέα δημοτική αρχή και η κατάσταση σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό της καθαριότητας και των απορριμμάτων συνεχίζεται σαν τίποτα να μην έχει αλλάξει. Η δημοτική αρχή ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις της περιφέρειας του κ. Πατούλη στο σχεδιασμό των οποίων βρίσκεται η καύση των απορριμμάτων. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει τεράστιο κόστος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό κόστος, εξασφαλισμένη ποσότητα καύσιμης ύλης για τα εργοστάσια των ιδιωτών και αμύθητα κέρδη γι αυτούς. Καμία σοβαρή και ουσιαστική κίνηση για να προωθηθεί η διαλογή στην πηγή δεν έχει γίνει. Ο δήμος Μεταμόρφωσης συνεχίζει να θάβει περισσότερους από 13.000 τόνους απορρίμματα και η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου το 2019 το κόστος της ταφής των απορριμμάτων ήταν 45 ευρώ ο τόνος. Από το 2023 έχει φτάσει στα 80 ευρώ. 

Η Συμμαχία Πολιτών έχει εστιάσει στο πρόβλημα από την ίδρυσή της. 

Το 2015 και το 2019 πραγματοποιήσαμε δύο ημερίδες για τη διαχείριση των απορριμμάτων με εναλλακτικό τρόπο, δηλαδή με τη διαλογή στην πηγή. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε σε βραχύ σχετικά χρονικό διάστημα να μειώσουμε τα υλικά προς ταφη περίπου στο μισό, να μειώσουμε το κόστος κατά 800.000 ευρώ, ποσό με το οποίο μπορούν να ελαφρυνθούν τα δημοτικά τέλη. 

Είναι ήδη αργά για την ελληνική κοινωνία και για τη Μεταμόρφωση να γίνονται πιλοτικές ενδεικτικές δράσεις. Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποτελεσμάτων τα οποία απαιτούν αντίστοιχες ενέργειες.

Με ποια χρήματα θα γίνουν αυτά; 

Φίλες και φίλοι, την ώρα που έγραφα αυτά, σκεφτόμουν ότι κάποιος πολίτης θα μπορούσε να θέσει το ερώτημα “και με τι λεφτά θα τα κάνετε, από που θα προκύψουν τα χρήματα για όλα αυτά;  Μήπως λέτε και εσείς ευχολόγια από αυτά που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ένα σωρό για λύσεις που τις σκεφτήκατε μόνο εσείς και όχι κάποιοι άλλοι”; 

Σε σχέση με τα οικονομικά υπάρχουν δύο παράμετροι: 

Η πρώτη που αφορά τη διεκδίκηση και όχι την άμεση λύση είναι ο αγώνας που πρέπει να κάνει όλη η τοπική αυτοδιοίκηση για να έρχονται στα δημοτικά ταμεία τα χρήματα τα οποία οι πολίτες πληρώνουν για το δήμο τους. Τα χρήματα που πληρώνουν για τους παιδικούς σταθμούς παιδικές χαρές τα σχολεία την κοινωνική πολιτική και παράνομα τα παρακρατά το κεντρικό κράτος. Η Συμμαχία Πολιτών από την ίδρυσή της διεκδικεί την ολοσχερή καταβολή των χρημάτων αυτών στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει αντιταχθεί στις παράνομες και παράλογες επιλογές του κεντρικού κράτους.

Η δεύτερη παράμετρος αφορά τα χρήματα του Δημοτικού ταμείου τα χρήματα δηλαδή που διαχειρίζεται ο Δήμος της Μεταμόρφωσης. Εκεί βρίσκεται και η λύση για την εφαρμογή της άλλης πολιτικής που πρεσβεύουμε εμείς. Χρειάζεται αλλαγή στο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης και επειδή αυτά ακούγονται κάπως ακατάληπτα θα γίνω πιο συγκεκριμένος. 

3.000.000 οι απευθείας αναθέσεις της διοίκησης!

Χρειάζεται η επόμενη δημοτική αρχή να βάλει στον “πάγο” τις δυνατότητες που έχει για “απευθείας αναθέσεις χωρίς δημοσιότητα και με διαπραγμάτευση” γιατί αυτές κοστίζουν επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αχρεωστήτως καταβληθέντα σε κάποιους που παρέχουν υπηρεσίες στο δήμο. 

Η δική μας δημοτική αρχή δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο την οποία ο κ. Σαραούδας χρησιμοποιεί κατά κόρον. 

Έχουν υπερβεί τα 3 εκατομμύρια ευρώ οι απευθείας αναθέσεις που έχει υπογράψει ο Δήμαρχος της Μεταμόρφωσης και είναι “χωρίς δημοσιότητα με διαπραγμάτευση” όπως λέει ο νόμος. Η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών έχουν μόνο έναν που υποβάλλει προσφορά και η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών έχει μηδαμινές εκπτώσεις. 

Το αστείο δε της υπόθεσης, αν μπορεί να λεχθεί ως αστείο, είναι ότι κριτήριο για να πάρει κάποιος στη δουλειά είναι η χαμηλότερη προσφορά και ο προσφέρων είναι μόνο ένας και το ξέρει και ο ίδιος αφού του απευθύνει πρόσκληση ο δήμαρχος για να καταθέσει προσφορά! Αυτές οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η διοικηση Σαραούδα πρέπει να μείνουν στο παρελθόν.

Σοβαρά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί και από τους διαγωνισμούς που έκανε η διοίκηση του κυρίου Σαραούδα. 

  • Διαγωνισμός του ενός εκατομμυρίου με 11% έκπτωση στη Μεταμόρφωση όταν σε άλλους δήμους αντιστοιχεί έπαιρναν 40 και 50%. Απώλεια περίπου 400 χιλιάδων για τα δημόσια ταμεία. 
  • Διαγωνισμός για το κολυμβητήριο της πόλης μας με έκπτωση 10% όταν αντίστοιχος διαγωνισμός στη Σύρο είχε έκπτωση 25%. Επισκευές στο κολυμβητήριο που ξεκίνησαν με υπολογισμούς για 600.000 και κατέληξαν στο 1.900.000 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει και όλες οι απαραίτητες εργασίες για τις οποίες προφανώς θα ακολουθήσουν και νέες δαπάνες. 
  • Μειώθηκε το ποσό στο διαγωνισμό για τα led αλλά μειώθηκε και η εγγύηση που έχουν τα φωτιστικά. Από τα δέκα χρόνια πέσαμε στα πέντε. Αυτό δεν είναι κατόρθωμα της διοίκησης Σαραούδα, είναι ένα τρικ. 

Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να τελειώσουν. Αυτός είναι ο τρόπος για να εξασφαλιστούν οι πόροι για να ασκήσουμε την πολιτική που πρέπει στην κατεύθυνση που προτείνουμε.

Αγαπητοί συμπολίτες, η Μεταμόρφωση ταλαιπωρείται πολλά χρόνια με διοικήσεις που έχουν κρυφές ατζέντες, δηλαδή αλλά λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά.  Πρέπει η συζήτηση εν όψει των δημοτικών εκλογών να γίνει με ανοιχτά χαρτιά, με πραγματικά στοιχεία. Η σημερινή δημοτική αρχή και ο κ. Σαραούδας αποφεύγει το διάλογο ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιλέγει παράλληλους μονολόγους επιλέγει να αγνοεί ερωτήματα και θέσεις, να απαντάει μόνο σε ότι επιθυμεί και να επιδίδεται σε ένα όργιο προπαγάνδας και ψέματος. 

Ενδεικτικά να αναφέρω την υπόθεση με την κατασκευή του 2ου λυκείου, ενός σχολείου που είχε καταψηφίσει και δεν έκανε ούτε τα στοιχειώδη για να είναι έτοιμο στην παραλαβή του, να αναφέρω το κτήμα Λαμπάκη, το κατεστραμμένο γήπεδο μπάσκετ στο 4ο γυμνάσιο όπου παρουσίασε ως κατόρθωμα την επισκευή του μετά από ενάμιση χρόνο, (ακόμα και αυτή δεν πέτυχε), και άλλα τέτοια πολλά. 

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο καλέσαμε τον κ. Σαραούδα και τις άλλες παρατάξεις να κάνουμε λίγο διαφορετικό τον προεκλογικό αγώνα. 

Να πάμε όλοι μαζί στις πλατείες

  Αντί να κάνουμε μονολόγους ο καθένας στη συγκέντρωσή του, να οργανώσουμε ομαδική παρουσία σε όλες τις πλατείες της πόλης μας, όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων. Να αντιπαραθέσουμε τα επιχειρήματά μας μπροστά στους πολίτες, να ακούσουν λόγο και αντίλογο. Φυσικά απάντηση δεν πήραμε. Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτήν την πρόταση χωρίς να έχουμε πολλές ελπίδες ότι θα αποτολμήσει ο κ. Σαραούδας να θέσει στο δημόσιο διάλογο τα πεπραγμένα του. Την ίδια πρόταση είχαμε κάνει και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, την ίδια αντιμετώπιση είχαμε και από τον τότε δήμαρχο και από τον κύριο Σαραούδα.

Σας καλούμε να το ζητήσετε από όλους. Να απαιτήσετε να παρουσιάσουν όλοι ταυτόχρονα ενώπιον σας τις θέσεις τους και τις απόψεις τους. Καταλαβαίνετε πολύ καλά πως όποιος το αποφύγει είναι γιατί δεν έχει τα επιχειρήματα να το στηρίξει. 

Σε κάθε περίπτωση όμως η Συμμαχία Πολιτών θα προχωρήσει δυναμικά στη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής. 

Η παράταξή μας κερδίζει και διευρύνεται με ανθρώπους με πολίτες της Μεταμόρφωσης, οι οποίοι διαπιστώνουν με ποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει πραγματικά η πόλη. 

Η διεύρυνση για μας δεν είναι μία διαδικασία συναλλαγής μεταξύ παραγόντων, οι οποίοι πολλές φορές έχουν σοβαρότατες ευθύνες για το χάλι της πόλης, αφού την έχουν διοικήσει. Τα ωραία προγράμματα από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Η πράξη αποδεικνύει τις προθέσεις και δείχνει τα όρια των ανθρώπων. 

Η Συμμαχία Πολιτών διευρύνεται με ανθρώπους που θέλουν να κινηθούμε στην ίδια κατεύθυνση, που επιθυμούν να γίνουν πράξη αυτά τα οποία σας ανέφερα προηγουμένως. 

Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι κάθε μέρα, θα προχωρήσουμε για την αλλαγή της πόλης! Ζητάμε από το λαό της Μεταμόρφωσης να μας εμπιστευτεί τη διοίκηση αλλά ταυτόχρονα να είναι και συμμέτοχος στην αλλαγή! Σας καλούμε όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη! Για να αλλάξει πραγματικά η πολιτική στη Μεταμόρφωση και όχι μόνο τα πρόσωπα! 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet