Μήνυμα της Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μήνυμα της Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, εκπαιδευτικός φιλόλογος, Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Σήμερα αναδεικνύουμε το μεγαλείο και την πανανθρώπινη σημαντικότητα της ελληνικής γλώσσας. Τη γλώσσα που διαμόρφωσε την παγκόσμια διανόηση και προσδιόρισε τον δυτικό τρόπο σκέψης και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Η ελληνική γλώσσα εδώ και 3.000 χρόνια έχει αδιάλειπτη παρουσία, δεν έπαψε ποτέ να μιλιέται. Αγαπήθηκε, υμνήθηκε, εξυψώθηκε. «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική… Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου» έγραφε ο Οδυσσέας Ελύτης στο Άξιον Εστί. Το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας έγκειται στη συνέχεια, στην ιστορία, στη ζωντάνια, στον πλούτο της. Ως σύγχρονοι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της γλώσσας μας, να μην την κακοποιούμε, να μεριμνούμε για τη διάδοση και την άρτια μετάδοσή της στις επόμενες γενιές. Η ελληνική γλώσσα είναι ο πρεσβευτής της εθνικής μας ταυτότητας και υπερηφάνειας, η ζωντανή σύνδεσή μας με το παρελθόν και το μέλλον μας που πρέπει να τιμούμε σε καθημερινή βάση.

Ως νέα διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες που θα ευαισθητοποιήσουν όλους μας για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας ώστε πρώτα εμείς οι Έλληνες να αγαπήσουμε τη γλώσσα μας, να προάγουμε την ευρύτερη προσπάθεια διάδοσης των ανθρωπιστικών αξιών του ελληνικού πολιτισμού, να εμφυσήσουμε στους νέους μας την αγάπη για την αρχαία ελληνική που αποτελεί και τον οδηγό για να κατανοήσουν τη νεοελληνική γλώσσα που μιλούν».

Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη, δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet