«Ο Δήμος αλλάζει, πάμε Μπροστά»: 10 + 2 Βασικά σημεία για το πρόγραμμα 2024 – 2029
Αυτοδιοικητικές εκλογές

«Ο Δήμος αλλάζει, πάμε Μπροστά»: 10 + 2 Βασικά σημεία για το πρόγραμμα 2024 – 2029

Σε συνέχεια της ολομέλειας της παράταξης που διεξήχθη την Κυριακή 27/11/2022, της παρουσίασης των δώδεκα προγραμματικών αξόνων, αλλά και του ψηφίσματος που έγινε ομόφωνα αποδεκτό από την ολομέλεια της παράταξης, δημοσιοποιούμε σήμερα Τετάρτη 30/11/2022 τους δώδεκα άξονες του προγράμματος μας “Ο Δήμος αλλάζει, πάμε Μπροστά” και καλούμε το σύνολο των υγιών – προοδευτικών – αδέσμευτων & ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών δυνάμεων σε συστράτευση με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Δήμο μας, εδώ και δεκαετίες».

  1. Κεντρική πλατεία Πεύκης

Άμεση ήπια παρέμβαση – ανάπλαση με την δημιουργία Κεντρικής πλατείας

Στόχος μας είναι να παραδώσουμε κατά το πρώτο έτος της θητείας μας την κεντρική πλατεία Πεύκης.   

2. Κέντρο πόλης Λυκόβρυσης

Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας & πεζόδρομοι

Στόχος μας είναι να γίνει το κέντρο πόλης της Λυκόβρυσης προσβάσιμο ξανά και ελκυστικό για κάθε κάτοικο και κάθε οικογένεια. Πεζοδρόμηση του κέντρου πόλης!

3. Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ένταξη στο Σχέδιο όλης της πόλης, με στόχο την δημιουργία νέων αθλητικών και κοινόχρηστων (πολιτιστικών – κοινωνικών) δομών.

Στόχος μας είναι να  εγκριθεί το ενιαίο ΓΠΣ για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με έμφαση στην δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων αναψυχής και πρασίνου. Βάζουμε φρένο στην τσιμεντοποίηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.   

4. Διάνοιξη Κύμης

Άμεσες παρεμβάσεις σε Υπουργεία και ανάδοχο έργου, με σκοπό την δημιουργία νέων ελεύθερων αθλητικών χώρων και πρασίνου.  

Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί το έργο, χωρίς να μειωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου. Απαιτούμε όχι μόνο αντισταθμιστικά μέτρα, αλλά και έργα που θα δημιουργήσουν νέους χώρους πρασίνου και αθλητισμού.  

5. Ημιτελές κλειστό Λυκόβρυσης

Κάθε νόμιμη ενέργεια για να αποπερατωθεί.

Στόχος μας είναι να αποπερατωθεί το ημιτελές κλειστό γήπεδο της Λυκόβρυσης. Η Λυκόβρυση πρέπει να αποκτήσει κλειστό γήπεδο.

6. ΟΤ9 – Λυκόβρυση

Χρήση από το Δήμο για κοινωνικές – πολιτιστικές και αθλητικές δομές – «mini Σταύρος Νιάρχος»

Στόχος μας είναι οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν ό,τι έχουν πληρώσει. Οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης πλήρωσαν πολύ ακριβά για ένα έργο που δεν χαίρονται. Το ΟΤ9 θα μετατραπεί σε χώρο αθλητισμού και πολιτισμού στα πρότυπα του «Σταύρος Νιάρχος».

7. Πνευματικό – Αθλητικό Κέντρο Πεύκης

Όχι νέα καφετέρια δίπλα από το δημαρχείο της Πεύκης. Προτείνουμε Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού με υπαίθριες και στεγασμένες εγκαταστάσεις!

Στόχος μας είναι να δημιουργήσει ο Δήμος μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση που θα στεγάζει πολιτιστικές και αθλητικές δομές, αξιοποιώντας παράλληλα τον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται στο ακίνητο. Παράλληλα δημιουργία πάρκινγκ στην αδόμητη επιφάνεια πίσω από την πισίνα της Πεύκης. 

8. Οικόπεδο ΑΓΕΤ

Ενέργειες για να αποκτηθεί το σύνολο του ακινήτου και όχι μόνο το 1/3

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί το «κέντρο αθλητισμού» στη Λυκόβρυση. Αναζήτηση χρηματοδότησης και μέτρα για την διαφύλαξη του οικοπέδου από την «τσιμεντοποίηση» όλης της Λυκόβρυσης.

9. Mall Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης

Κανένα Mall χωρίς ισχυρά ανταποδοτικά οφέλη για κατοίκους και Δήμο

Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε κατοίκους και τις μικρές επιχειρήσεις από την ανεξέλεγκτη επιχειρηματική επέκταση, που οδηγεί σε ρύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση και μείωση της ποιότητας ζωής.

10. Ανάπλαση Λ. Ειρήνης – Σ. Βενιζέλου & Γ. Λαμπράκη

Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που προβλέπει την ανάπλαση βασικών οδικών αξόνων και έργα που θα οδηγήσουν στην βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας, η δημιουργία ποδηλατοδρόμων και η ασφάλεια αστικών οδών. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.        

11. Στάσεις Μετρό σε Λυκόβρυση και Πεύκη

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις υποδομές, ώστε να γίνει ακόμα πιο λειτουργική η πόλη μας.  Συνεργαζόμαστε με ην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τα συναρμόδια Υπουργεία, αναζητώντας λύσεις σε θέματα στάθμευσης, διέλευσης και κυκλοφοριακών παρεμβάσεων.

12. Καθημερινότητα

Στόχος μας είναι να επενδύσουμε στην ποιότητα ζωής τω κατοίκων και την καθημερινότητα, όσων ζουν και εργάζονται στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σε κάθε έναν από τους έντεκα τομείς εφαρμόζουμε πολιτικές που οδηγούν σε ένα Δήμο που αγαπάς να ζεις.

  1. Καθαριότητα
  2. Ηλεκτροφωτισμός
  3. Οδικό δίκτυο
  4. Πεζοδρόμια
  5. Ασφάλεια
  6. Ελεγχόμενη στάθμευση
  7. Αθλητικές και Πολιτιστικές δομές
  8. Σχολικές υποδομές και Παιδεία
  9. Πράσινο και φυσικό περιβάλλον
  10. Τρίτη ηλικία και ΑΜΕΑ
  11. Ζώα συντροφιάς και αδέσποτα ζώα
  12. Ψηφιακή διακυβέρνηση & e-dimos 
  13. Κέντρο Υγείας & 2ο ΚΑΠΗ Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet