Χαλάνδρι: Η Λούλα Καρατζά δεν… αποχαιρετά ακόμη τα όπλα!
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Χαλάνδρι: Η Λούλα Καρατζά δεν… αποχαιρετά ακόμη τα όπλα!

Το ότι το ΚΚΕ έχει σταθερές απόψεις στον χρόνο για τα σημαντικότερα πολιτικά ζητήματα ουδείς το αμφισβητεί. Φαίνεται, όμως, ότι έχει και κάποια σταθερά πολιτικά κεφάλαια -και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης– που όσο και αν έχουν αναλωθεί τις τετραετίες που πέρασαν, μάλλον έχουν ακόμη να προσφέρουν στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.

Ένα από αυτά είναι και η Λούλα Καρατζά στο Χαλάνδρι. Ήταν σχεδόν ένας χρόνος πριν που η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στο παλαιό δημαρχείο της πόλης, κάνοντας έναν απολογισμό της δράσης της παράταξης.

Τότε, ανάμεσα στα ερωτήματα που της έθεσαν οι δημοσιογράφοι ήταν και εάν θα ηγηθεί και πάλι της παράταξης σε μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Είχε απαντήσει ότι αυτή η απόφαση λαμβάνεται στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Όταν το «Ε» τη ρώτησε ευθέως εάν η ίδια -ανεξάρτητα από την όποια συλλογική απόφαση- αντέχει μία ακόμη θητεία, μας είχε πει ότι «εάν διαταχθείς να πας κάπου, μαζεύεις τα κουράγια σου και το κάνεις».

Έναν χρόνο μετά, η Λούλα Καρατζά μάλλον θα πρέπει να μαζέψει τα κουράγια της και -μετά από ένα διάστημα σύντομων διακοπών- να οδηγήσει και πάλι τη Λαϊκή Συσπείρωση, αυτή τη φορά στην κάλπη του Οκτωβρίου. Σε πείσμα των όσων… διαρρέονται δεξιά κι αριστερά περί πολιτικής της αποστράτευσης, οι πληροφορίες που έχει το «Ε» τη θέλουν να είναι ξανά υποψήφια δήμαρχος στο Χαλάνδρι.

Εξάλλου, όπως δεν μπορεί να «λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή», έτσι και η Λ. Καρατζά δεν μπορεί να λείπει από ένα Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έχει δώσει πολλές φορές σκληρές μάχες για να υπερασπιστεί τις θέσεις του ΚΚΕ και -είναι αλήθεια- έχει φέρει άλλες τόσες στα όρια της… έκρηξης τον νυν δήμαρχο Σίμο Ρούσσο.

Η εκλογική δε επίδοση του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι τον Ιούνιο του 2023, που το κατέταξε στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,60%, εξασφαλίζουν βέβαιη εκπροσώπηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, με βάση τους υποψήφιους συνδυασμούς, η νέα σύνθεση του Σώματος αναμένεται να δώσει πολλές αφορμές στη Λ. Καρατζά να… ξεδιπλώσει τον πολιτικά πληθωρικό χαρακτήρα της.

Οπότε, από τη νέα δημοτική περίοδο «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» και η Λ. Καρατσά στα τόσο γνωστά γι’ αυτήν δημοτικά έδρανα…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet