Γ. Κουμουτσάκος: Απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας είμαστε και ισχυροί και ενωμένοι
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Γ. Κουμουτσάκος: Απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας είμαστε και ισχυροί και ενωμένοι

«Απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας είμαστε και ισχυροί και ενωμένοι. Και δεν είμαστε μόνοι μας», υπογράμμισε με έμφαση ο βουλευτής του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην ημερίδα του περιοδικού «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στο Ζάππειο με θέμα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε επίσης ότι «σήμερα 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική εκστρατεία και την καταστροφή, η Ελλάδα στέκεται με νηφάλια αποφασιστικότητα απέναντι στις νέες ακραίες προκλήσεις της Τουρκίας. Συνδυάζει την αποφασιστικότητα της αποτροπής του αντιπάλου με την ετοιμότητα για έναν αυστηρά οριοθετημένο διάλογο όταν και εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Δεν διαπραγματευόμαστε τα αδιαπραγμάτευτα. Έτσι πορευόμαστε. Με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Στους προγόνους μας που χάθηκαν στα άνυδρα οροπέδια της Ανατολίας μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η απώλειά τους δεν πήγε χαμένη. Το δράμα τους έγινε μάθημά μας».

Και συνέχισε: «Εάν η Μικρασιατική καταστροφή μας δίδαξε κάτι, εάν μας έδωσε ως κράτος και ως έθνος ένα μάθημα, αυτό είναι σαφές, ποτέ μόνοι».

Η επίτευξη του στόχου αυτού, όμως, απαιτεί την εκπλήρωση κάποιων αναγκαίων προϋποθέσεων: τη διατήρηση ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, την εξασφάλιση ισχυρών συμμάχων -και αυτό υπήρξε το σημαντικότερο ίσως που μας δίδαξε η δραματική εμπειρία της μικρασιατικής καταστροφής, την εμπέδωση συνθηκών εθνικής σύμπνοιας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet