Ερώτηση της Αν. Αλεξοπούλου για τα προβλήματα στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού – Αναρρωτήριο Πεντέλης
Φωτογραφία: kkppa.gr
Print Friendly, PDF & Email
Εκλογές στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Ερώτηση της Αν. Αλεξοπούλου για τα προβλήματα στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού – Αναρρωτήριο Πεντέλης

Ερώτηση για τα προβλήματα στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού – Αναρρωτήριο Πεντέλης κατέθεσε, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών του κόμματος Ελληνική Λύση.

Η κ. Αλεξοπούλου αναφέρει:

«Η Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού – Αναρρωτήριο Πεντέλης, πρώην ΠΙΚΠΑ, αποτελεί υπηρεσία του Κέντρου Προστασίας Παιδιού “Η Μητέρα”, Παράρτημα του ΝΠΔΔ Κέντρου Κοινωνικής Περιφέρειας Αττικής, υπαγόμενη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αυτήν τη στιγμή φιλοξενεί συνολικά 29 βρέφη και νήπια, ηλικίας έως 6 ετών, που έχουν ανάγκη ασφαλούς περιβάλλοντος, κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης, επειδή: είτε δεν διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον, είτε ζούσαν προηγουμένως σε ακατάλληλο περιβάλλον, είτε βρίσκονταν σε κίνδυνο, είτε είναι εγκαταλελειμμένα, είτε έχουν παραμεληθεί, είτε έχουν κακοποιηθεί, είτε η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση. Όμως, αρκετά και σοβαρής φύσης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω Μονάδα, τα οποία δεν έχουν τύχει, μέχρι στιγμής, αντιμετώπισης από την Πολιτεία, όπως: α) η υποστελέχωσή της, με το προσωπικό να είναι δύο μόλις άτομα σε κάθε βάρδια, β) η ελλιπής συντήρηση των κτηριακών υποδομών, οι οποίες παραμένουν οι ίδιες από την δεκαετία του 1930, γ) η δυσλειτουργία σε ιατρικές πράξεις, αφού, για παράδειγμα, υπάρχουν εξετάσεις οι οποίες δεν πραγματοποιούνται στο όμορο Νοσοκομείο “Παίδων” Πεντέλης, αλλά σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα, με συνέπεια τα αποτελέσματά τους να καθυστερούν από 2 έως και 4 μήνες, δ) η απουσία της τοπικής δημοτικής αρχής από την επίλυση στοιχειωδών προβλημάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον περσινό χειμώνα, όπου, εξ’ αιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, η δομή παρέμεινε αποκλεισμένη επί 3,5 συνεχείς ημέρες και το προσωπικό έκανε επτά συνεχόμενες βάρδιες.

Είναι φανερό λοιπόν ότι τα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω είναι ιδιαίτερα σοβαρά και περίπλοκα, πρέπει, δε, να τύχουν άμεσης επίλυσης, όπως η περαιτέρω ενίσχυση της στελέχωσης της Μονάδας με επιπλέον προσωπικό, πόσο μάλλον, όταν ο χώρος της Δομής είναι τόσο μεγάλος, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερα παιδιά, που χρήζουν άμεσης φροντίδας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να επιλύσετε, στο μέτρο της δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, τα ήδη υπάρχοντα και χρονίζοντα σημαντικά προβλήματα, που μαστίζουν τη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού – Αναρρωτήριο Πεντέλης, όπως τα περιγράφουμε ανωτέρω;
  2. Προτίθεσθε, γενικότερα, να αναβαθμίσετε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού – Αναρρωτήριο Πεντέλης, ώστε να μπορεί η ανωτέρω δομή να εξυπηρετήσει / υποβοηθήσει ακόμη περισσότερα βρέφη και νήπια, τα οποία έχουν την άμεση ανάγκη φροντίδας της Πολιτείας;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet