Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Εμπαιγμός για τους τηλεργαζόμενους
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Εμπαιγμός για τους τηλεργαζόμενους

Σχολιάζοντας την Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κωστή Χατζηδάκη, για την αποζημίωση των λειτουργικών εξόδων των τηλεργαζόμενων, η τομεάρχης Εργασίας – βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επισημαίνει:

«Εμπαιγμός η πρόβλεψη 28 ευρώ αποζημίωσης λειτουργικών εξόδων των τηλεργαζόμενων Για τον κ. Χατζηδάκη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη η τηλεργασία προφανώς αποτελεί μέσο μείωσης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, αδιαφορώντας για τις εργασιακές συνθήκες και χωρίς να υπολογίζονται οι πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μία περίοδο μείωσης των αποδοχών και της αγοραστικής τους δύναμης και εκτόξευσης της ακρίβειας και των λογαριασμών που καλούνται να πληρώσουν.

Ο κ. Χατζηδάκης, χωρίς να πραγματοποιήσει διάλογο με τις οργανώσεις των εργαζομένων, χωρίς να παρουσιάσει το συνολικό πλαίσιο εφαρμογής των προβλέψεων του νόμου 4808/19 για την τηλεργασία και χωρίς να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανακοίνωσε σήμερα (σ.σ. 23 Νοεμβρίου) Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το ελάχιστο ποσό που θα καταβάλλουν μηνιαίως οι εργοδότες στους τηλεργαζόμενους στη βάση μόνο μιας ειδικής έκθεσης του οίκου PWC! Οι ανεπαρκείς προβλέψεις τόσο ως προς το ύψος, αλλά και ως προς την αξιολόγηση των αναγκών, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται σημαντικά έξοδα όπως το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και της θέρμανσης τον χειμώνα ή της χρήσης κλιματισμού τους θερινούς μήνες, αποτελούν ακόμη έναν κρίκο υποτίμησης και εμπαιγμού των εργαζομένων!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet