Πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση ΚΚΕ – ΚΝΕ στο δημοτικό άλσος Χολαργού
Εκλογές στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση ΚΚΕ – ΚΝΕ στο δημοτικό άλσος Χολαργού

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε η πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση των Οργανώσεων Χολαργού- Παπάγου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 18/6.

Από τις 7 μ.μ., στο δημοτικό άλσος Χολαργού είχε διαμορφωθεί ένας φιλόξενος χώρος για παιδιά όλων των ηλικιών. Δεκάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους συμμετείχαν στις δραστηριότητες, αφήνοντάς τους τις καλύτερες εντυπώσεις. Έπαιξαν πολλά δημιουργικά παιχνίδια που καλλιεργούν την ομαδικότητα και τη συνεργασία και έφτιαξαν τις δικές τους αφίσες με θέμα την ειρήνη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α. και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΚΚΕ, και οι Μάκης Μακρής και Θανάσης Τζίμας, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση στο προαύλιο του Δημαρχείου Χολαργού άνοιξε με χαιρετισμό της Βαγγελιώς Πλατανιά, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και υποψήφιας βουλευτή στο Βόρειο Τομέα Αθήνας. Σημείωσε ότι η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση δίνει μήνυμα και στον Δήμο Παπάγου- Χολαργού για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστό, για να κατοχυρωθεί η 3η θέση του ΚΚΕ στην Αττική, ο δεύτερος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθήνας για το ΚΚΕ, για να μην «κλαπεί» από τη ΝΔ λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, που εκλέχθηκε από τις εκλογές της 21ης Μάη.

Τόνισε ότι η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για όλα τα λαϊκά προβλήματα, είναι αυτή που αναγνωρίζεται από εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιστήμονες, συνταξιούχους, νέες και νέους, που συμπορεύονται με το ΚΚΕ ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές που έκαναν μέχρι τώρα. Αυτό σηματοδότησε η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ και στην κοινότητα Παπάγου και στην κοινότητα του Χολαργού, όπου το ΚΚΕ κατέγραψε ποσοστό 8,8% και κάλεσε σε μαζική υποστήριξη του ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής, ώστε και στην κοινότητα Χολαργού το ΚΚΕ να καταγράψει διψήφιο ποσοστό, όπως σε μια σειρά δήμους και περιοχές της Αττικής.

Ανέφερε ότι ένα υψηλότερο ποσοστό του ΚΚΕ, περισσότεροι βουλευτές που θα στέκονται στο πλάι του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή, είναι εγγύηση για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για την οργάνωση της διεκδίκησης, γιατί ο λαός μπορεί και πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να γίνει πρωταγωνιστής στον συλλογικό αγώνα γιατί μόνο έτσι μπορούμε σήμερα να έχουμε ανάσες ανακούφισης, αλλά και νέες κατακτήσεις.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή Επικρατείας. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά από ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Όποια μάνα και όποιος πατέρας δεν αντέχει να φέρνει στο μυαλό του την εικόνα εκατοντάδων παιδιών αγκαλιά με τις μανάδες τους σε ένα αμπάρι σαπιοκάραβου στον πάτο της θάλασσας, έχει μπροστά του μια επιλογή: να μη συμβιβαστεί με αυτή τη βαρβαρότητα.

Κι αυτή η επιλογή στις εκλογές σημαίνει: ΚΚΕ

Γιατί όπως στους χώρους δουλειάς με τα εργατικά δυστυχήματα, όπως με στην πανδημία με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, όπως στα Τέμπη με τα αθώα θύματα, όπως στις φωτιές, στις πλημμύρες έτσι και στις θάλασσες της Μεσογείου παντού επανέρχεται το κρίσιμο ζήτημα: “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”.

Ε, λοιπόν το ΚΚΕ από γεννησιμιού του έχει πάρει θέση στο κρίσιμο αυτό ζήτημα γι αυτό πρωτοστατεί καθημερινά στον αγώνα για την ανατροπή της αδικίας και των νόμων που την επιβάλουν, στον αγώνα για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Εμείς δίνουμε το χέρι σε κάθε κατατρεγμένο, όπως κάνει η πλειοψηφία του λαού μας όλα αυτά τα χρόνια με την μεγάλη του αλληλεγγύη.

Και θα επιμένουμε με τις ρεαλιστικές μας προτάσεις: να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες τις ΕΕ. Να οργανωθούν επιτροπές χορήγησης ασύλου στην Τουρκία και οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στην χώρα πραγματικού προορισμού τους. Κυρίως όμως θα δίνουμε τη μάχη καθημερινά για να ανοίξει ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τους λαούς, για να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σύστημα που γεννά κρίσεις πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά…

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για να περιγράψουμε τα δύσκολα που μας περιμένουν μετά τις εκλογές.

Όταν για παράδειγμα λέει ο Μητσοτάκης ότι στόχος του είναι να συνεχίσει να συντηρεί ρυθμούς ανάπτυξης πολύ υψηλότερους από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να πετύχουμε την πραγματική σύγκλιση εμείς καταλαβαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν με μισθούς στα επίπεδα της προηγούμενης δεκαετίας και σίγουρα χωρίς δικαιώματα.

Έτσι πιάνονται τα νούμερα, έτσι έρχονται οι επενδύσεις για να πατήσουν πάνω στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και να επωφεληθούν από το λεγόμενο φιλικό φορολογικό περιβάλλον.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο λαός θα συνεχίσει να φορτώνεται τα βάρη της φορολογίας και οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα συνεχίσουν να τη βγάζουν καθαρή με φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, χρόνια τώρα.

Κι όλα αυτά βέβαια χωρίς να υπολογίζει κανείς μια νέα κρίση που ήδη χτυπάει την πόρτα μας και η ΝΔ κάνει τον κουφό, ή μάλλον παριστάνει τον κουφό… γιατί εκλογές έχουμε και λέμε και μια κουβέντα παραπάνω όπως αυτό που πέταξε ο Μητσοτάκης ότι κυβέρνηση του θα δώσει λέει “μεγάλη έμφαση στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων: στη σύγκλιση των μισθών και κυρίως στη στήριξη των χαμηλών μισθών”.

Μα η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη με την ένταση της εκμετάλλευσης είναι που δημιουργεί τις κοινωνικές ανισότητες… Αυτό μάλλον το δανείστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έτσι είναι όταν ταυτίζεσαι στα στρατηγικά ζητήματα τι δικό σου, τι δικό μου….

Ακούς τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα και τον Ανδρουλάκη και μπερδεύεσαι ποιος είναι ποιος….

Τι διαφορετικό λένε όταν μιλάνε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ταμείο Ανάκαμψης; Θα μου πείτε η διαφορά είναι ότι ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι είναι μνημόνιο…

Τι διαφορετικό λένε όταν μιλάνε για την Πράσινη Ανάπτυξη, τη στρατηγικής ΕΕ που πρέπει γρήγορα να προχωρήσει. Το ζήτημα είναι ότι δεν λένε ότι την πληρώνει και θα την πληρώσει ακόμα περισσότερο ο λαός με ενεργειακή φτώχεια και ακρίβεια για να κονομάνε τα μονοπώλια της πράσινης ενέργειας

Τι διαφορετικό λένε όταν μιλάνε για τους συμμάχους τους το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ; Η αλήθεια είναι πως προεκλογικά δε λένε τίποτα. Άλλωστε έχουν κάνει πολλά και η ΝΔ με την εμπλοκή στον πόλεμο, τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ που τις βρήκε έτοιμες από τον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι τους έχουν βαθύνει την συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντο στρατόπεδο.

Ο κατάλογος συνεχίζεται κι αν κάπου σταματά είναι για να προστεθούν οι αναγκαίες διαφορές μεταξύ τους αυτές που χρειάζονται για να εγκλωβίζονται οι εργατικές λαϊκές συνειδήσεις…

Το σύστημα, λοιπόν, έχει ανάγκη και από μια σταθερή αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά και από μια συναινετική, βολική, συστημική αντιπολίτευση, που θα κάνει κριτική στα επιμέρους, που δεν θα ακουμπάει τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου – ίσα ίσα θα ισχυρίζεται ότι αυτή μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα – και πάνω από όλα θα απορροφά τη λαϊκή δυσαρέσκεια, βάζοντας πάνω απ΄ όλα τρικλοποδιές στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Τέτοια αντιπολίτευση θα ασκήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Όπως το έκαναν και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, αλλά και παλιότερα, ψηφίζοντας το 50% και το 70% των νόμων της ΝΔ.

Και τελικά είναι αυτή η πολιτική που οδηγεί και στην απογοήτευση ενός λαϊκού κόσμου, απαντώντας και στο ερώτημα που δικαιολογημένα έχουν αρκετοί, γιατί παρά την αντιλαϊκή της πολιτική έφτασε τόσο ψηλά η ΝΔ. Γιατί της έστρωσε κόκκινα χαλιά ο ΣΥΡΙΖΑ..

Και είναι πρόκληση για κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο η πρόσφατη “ανάσυρση” από τον κ. Τσίπρα του εκβιασμού που χρησιμοποιούσε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ απέναντι τόσο στο ΚΚΕ, όσο και παλιότερα στον Συνασπισμό, ότι η ψήφος σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, είναι “χαμένη” και ευνοεί τη ΝΔ. Οι καιροί αλλάζουν, η σοσιαλδημοκρατία τα βρώμικα κόλπα της, όχι.

Αυτό λοιπόν που αντικειμενικά κρίνεται στις εκλογές είναι ποια αντιπολίτευση θα υπάρχει απέναντί στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Αν θα έχουμε απέναντι σε αυτήν την πολιτική μια 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση, ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ, ή αν θα έχουμε μια βολική συναινετική συστημική αντιπολίτευση, όπως άλλωστε επιθυμούν και ζητάνε τα διάφορα επιτελεία της άρχουσας τάξης και που είναι διαθέσιμοι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να παρέχουν.

Και θα το ξαναπούμε: επειδή το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις από το σύστημα και την ΕΕ, επειδή πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί ο λαός να πάρει στα χέρια του τις τύχες του, να μην εναποθέτει τις ελπίδες του σε επίδοξους «σωτήρες» και παλεύει αυτό να το κάνει πράξη, επειδή έχει προτάσεις, πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξουσίας που λέει ότι ο λαός μπορεί να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που εξασφαλίζει η τεχνολογία, η επιστήμη, η κοινωνική εξέλιξη, αρκεί να βγει από τη μέση το κεφάλαιο , τα κέρδη και η εξουσία του, γι αυτο το λόγο και το ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει στήριγμα, ασπίδα και ελπίδα για το λαό.

Το ποσοστό που πήρε το ΚΚΕ – η αύξηση ψήφων, ποσοστών, εδρών, η δύναμη που κατέκτησε στα αστικά κέντρα, με την 3η θέση που κατέλαβε στην Αττική, είναι ένα θετικό βήμα που τώρα πρέπει και μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε αισιόδοξοι με ρεαλισμό.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα να συναντηθούμε αγωνιστικά στη κάλπη στις 25 Ιούνη με όλους όσους στήριξαν το ΚΚΕ στις 21 Μάη, όσους το σκέφτηκαν αλλά δεν τόλμησαν, όσους αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί, όσους συναντηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια μέσα στο κίνημα, όσους δεν συμβιβάζονται με αυτό το σημερινό σάπιο σύστημα όσους προσπάθησαν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους απέχοντας από τις εκλογές. Ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες που πρώτη φορά ψηφίζουν.

Αυτό που θα μετρήσει στις 25 του Ιούνη θα είναι ένα ακόμα πιο ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ για να είναι ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ την επόμενη ημέρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet