Γ. Καψιώχας: Η πλάνη του εγωισμού στην Αυτοδιοίκηση
Print Friendly, PDF & Email
Γνώμες

Γ. Καψιώχας: Η πλάνη του εγωισμού στην Αυτοδιοίκηση

Ξεκινώντας ένα ταξίδι προς τις δημοτικές εκλογές μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με καταστάσεις και φαινόμενα που δεν τιμούν τον πολίτη, ο οποίος περιμένει να ακούσει από εμάς κάτι διαφορετικό για τη ζωή του και τη ζωή όσων βρίσκονται γύρω του. Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία που έχει κάθε ένας υποψήφιος να γνωρίσει καλύτερα την πόλη του, να μάθει επακριβώς τα προβλήματά της και να αγωνιστεί ψάχνοντας λύσεις και συμβουλές για μια καλύτερη καθημερινότητα. Αντιμετωπίζουμε, όμως, έτσι όλοι αυτή την πρόκληση;

Γράφει ο Γιώργος Καψιώχας*

Η προεκλογική εκστρατεία που διανύουμε έχει φέρει ήδη στο φως περιπτώσεις υποψηφίων που υπηρετούν έναν υψηλό στόχο και μια προοπτική για την πόλη τους και περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν τις εκλογές σαν μία επικοινωνιακή αγορά με πρώτο σκοπό την προσωπική τους προβολή. Δεν λείπουν από την πόλη μας φαινόμενα που θέλουν όσους διεκδικούν την εμπιστοσύνη του κόσμου να αναλώνονται σε έναν προσωπικό αγώνα, να κυνηγούν ανούσιες συγκρούσεις και να θέτουν σε προτεραιότητα πρώτα την προβολή και ύστερα την ουσία.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις υποψηφίων που μέχρι πριν λίγους μήνες ασκούσαν διοίκηση υπηρετώντας μια συγκεκριμένη πολιτική για χρόνια και σε μια μέρα επέλεξαν έναν ανεξάρτητο δρόμο ενώ ταυτόχρονα «αναθεμάτισαν» τη διοίκηση που μέχρι χθες στήριζαν. Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται η ιδιαίτερη συνθήκη να εμφανίζονται επαγγελματίες πολιτικοί χωρίς να δίνουν καμία σημασία στην πολιτική. Άνθρωποι που ξεκίνησαν μία πορεία στην Αυτοδιοίκηση με μόνο στόχο την προσωπική δικαίωση και ανάδειξη, την ώρα που ο προγραμματικός τους λόγος κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό.

Παρόλα αυτά, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως μία τέτοια στάση είναι βαθιά αντιπολιτική και αξίζει να απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο πριν καταλήξει σε μία θλιβερή μετεκλογική διαπίστωση με μεγάλες συνέπειες για την πόλη και την τοπική μας κοινωνία. Απέχοντας από μια εκλογική διαδικασία δίνουμε πιο εύκολα την ευκαιρία ή καλύτερα την έγκριση σε τέτοιους υποψηφίους να επηρεάσουν τον μέλλον της πόλης.

Είναι χρέος μας να επηρεάσουμε εμείς την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην πόλη μας. Έχουμε ανάγκη νέους ανθρώπους με νέες αντιλήψεις και όχι όσους επαναπαύονται είτε στη νεότητα, είτε στις προσωπικές σχέσεις. Αν έχουμε στέρεες προσωπικές σχέσεις σίγουρα θα αντέξουν στον εκλογικό ανταγωνισμό. Η πόλη μας, όμως, χρειάζεται στέρεα συλλογικά θεμέλια που χτίζονται σταθερά μέσα από το κοινωνικό μας αποτύπωμα, την προγραμματική μας ατζέντα και κάθε άλλο παρά την τροφή του εγωισμού μας σε μια διαδικασία ανάδειξης του συλλογικού συμφέροντος.

*υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης με την παράταξη Συμπολιτεία, υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΔΗΜΤΟ Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet