Κώστας Αγγελής: Κρίμα ρε Σίμο…
Print Friendly, PDF & Email
Γνώμες

Κώστας Αγγελής: Κρίμα ρε Σίμο…

Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες, μετά την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος που εισηγήθηκε η διοίκηση του Δήμου, τη διχαστική ρητορική του «Ηγεμόνα» και τα σχόλια των διαδικτυακών ακολούθων του. Από τον πρώτο διαβάζω: «Παρακολουθώντας τις συνεννοήσεις και τα γελάκια των συντρόφων με τους ακροδεξιούς ξαναθυμήθηκα μερικές από αυτές τις ιστορίες».

Γράφει ο Κώστας Αγγελής*

Μπράβο Δήμαρχε!!!  Το γαϊτανάκι συνεχίζεται με σχόλια τύπου: «ανεγκέφαλοι, ανεύθυνοι», «νενέκοι», «να τους κατονομάσετε έναν έναν», «κολλημένα μυαλά», «φτου τους» και πολλά ωραία τέτοια… Παράλληλα, από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου, ο δημότης ενημερώνεται «υπεύθυνα» ότι  βρίσκονται «στον αέρα τα έργα της πόλης για το 2018», επειδή οι «κακοί», οι «εχθροί» δημοτικοί σύμβουλοι δεν συμφώνησαν με τη διοίκηση.

Είναι απορίας άξιο γιατί ο δήμαρχος μετακυλίει τις δικές του ευθύνες στην αντιπολίτευση. Το 2014, εκλέχθηκε να διοικήσει τον Δήμο με τον νόμο «Καλλικράτη», τον οποίο πολεμούσε, του έδινε όμως την απόλυτη πλειοψηφία και την άνεση των 24 συμβούλων, να οδηγήσει την πόλη στην επόμενη ημέρα που θα ξημέρωνε το 2019. Η δική του «συμπεριφορά», «αυταρχικότητα», «παρέκκλιση από το προεκλογικό του πρόγραμμα», «ο χαρακτήρας του», σύμφωνα με δηλώσεις, ανακοινώσεις και τοποθετήσεις στελεχών της παράταξής του, έφερε το αποτέλεσμα της αποχώρησης ή ανεξαρτητοποίησης δημοτικών του συμβούλων.

Καμιά αντιπολίτευση δεν του έφταιξε, καμιά αντιπολίτευση δεν τον κυνηγά, καμιά αντιπολίτευση δεν τον κατατρέχει, καμιά αντιπολίτευση δεν τον στοχοποιεί.

Το αντίθετο μάλιστα. Τρία χρόνια εισπράττει, κατά το μείζον, έναν αντίλογο που βασίζεται σε επιχειρήματα, τεκμηριωμένες αντιρρήσεις και χωρίς δεύτερες σκέψεις, καθώς και εύσημα εκεί που πρέπει. Έτσι, άλλωστε, κινήθηκε και η επιχειρηματολογία του Γιώργου Κουράση για την  καταψήφιση του συγκεκριμένου Τεχνικού Προγράμματος. Το «ΟΧΙ σε όλα» ήταν η δική του συνεισφορά από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, μέχρι πριν πολύ λίγα χρόνια.

Τα έχω πει, τα έχω γράψει, τα έχω αναλύσει αρκετές φορές τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας εισπράξει, συνήθως, την απαξίωση και την ειρωνεία του δημάρχου, κατά την προσφιλή του τακτική, να θεωρεί ότι το σωστό εκπορεύεται από τον 5ο όροφο της Αγ. Γεωργίου 30. Αδιάφορο, έτσι κι αλλιώς, αφού όλοι κρινόμαστε και ο καθένας μας κατά πώς πορεύεται αξιολογείται. Έτσι και η καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος ήταν αναμενόμενη και προέκυψε από δικά του και μόνο λάθη.

Κλείνοντας, αρνούμαι να διχάζω την πόλη μου, αρνούμαι εύκολες και ανέξοδες στοχοποιήσεις, αρνούμαι το «αίμα στην αρένα», για να καλύψω την αδυναμία να συνθέσω, να συνεννοηθώ και να δω το αύριο.

Υ.Γ. Ψάχνω τους ακροδεξιούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου… Κρίμα ρε Σίμο.

* Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Χαλάνδρι σε Δράση

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet