Π. Ηλιόπουλος: Ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των Δήμων
Γνώμες

Π. Ηλιόπουλος: Ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των Δήμων

Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται στη μεγαλύτερή της κορύφωση στη χώρα, με χιλιάδες νέα κρούσματα, εισαγωγές, διασωληνώσεις και, δυστυχώς, θανάτους καθημερινώς.

Γράφει ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος*

Ανάμεσα σε αυτούς που δίνουν τη μάχη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εν μέσω αυτής της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, είναι και οι άνθρωποι της καθαριότητας. Η καθημερινή επαφή τους με τα απορρίμματα των πόλεών μας θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δική τους υγεία, αλλά και την υγεία των οικογενειών τους. Όσα μέτρα ατομικής προστασίας και να υπάρχουν, ο κίνδυνος παραμένει ιδιαίτερα υψηλός, όπως υψηλό παραμένει το λειτούργημά τους, καθώς είναι αδύνατον -όπως γίνεται σε άλλους τομείς- να εργαστούν με τηλεργασία και εξ αποστάσεως.

Ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας, νομίζω ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει σχεδιασμός για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των συγκεκριμένων εργαζομένων. Βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή της μάχης», δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί Δήμοι δεν διαθέτουν πλεονάζον προσωπικό στην Καθαριότητα, γεγονός που καθιστά τους εν λόγω εργαζόμενους αναντικατάστατους, ιδιαίτερα σε αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο.

* Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet