Φ. Αλεξόπουλος: Η χώρα χρειάζεται «γκάζι», για να μην τραβήξει «χειρόφρενο»
Γνώμες

Φ. Αλεξόπουλος: Η χώρα χρειάζεται «γκάζι», για να μην τραβήξει «χειρόφρενο»

Με τη στήριξη του πακέτου ανάκαμψης των 74 δισ. ευρώ ίσως είναι η πιο σημαντική ευκαιρία της χώρας (από το 2009 και μετά) να προχωρήσει άμεσα σε ριζική ανασυγκρότηση.

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος*

Η σημαντική στροφή εκ μέρους των χωρών του βόρειου άξονα της Ε.Ε., που  από πάγια αρνητική προς το πρόσωπο της Ελλάδος, μετατράπηκε  σε «αόριστου» θετική, μας δίνει το χρονικό όριο που επιζητούσαμε ώστε να ανασάνει η καταπονημένη οικονομίας μας. Αυτές οι «ανάσες» είναι ιδιαίτερα σημαντικές να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για τη σταθεροποίηση της εθνικής μας οικονομίας.

Πρώτο μέλημα της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια και να αφομοιωθούν από την πραγματική οικονομία. Δηλαδή: Κάλυψη των δημοσιονομικών κενών και έναρξης μιας νέας σύγχρονης δημοσιονομικής πολιτικής, δημιουργία νέου ευέλικτου συστήματος των δημοσίων υπηρεσιών, «πλαφόν» στις προσλήψεις δημοσίων υπάλληλων, αποκέντρωση των παραγωγικών δυνάμεων και μετακίνηση του ενεργού πληθυσμού από τα  αστικά κέντρα στην περιφέρεια, με σκοπό την τόνωση του Πρωτογενούς Τομέα, οικονομικά κίνητρα στα νέα ζευγάρια για λύση του δημογραφικού προβλήματος, απασχόληση & κατάρτιση των νέων παραγωγικών δυνάμεων στην ιδέα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με ενδυνάμωση των νέων καινοτομιών, ψηφιακή στελέχωση όλης της δομής του κράτους και των υπηρεσιών του κ.λπ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 οφείλει η κυβέρνηση να καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάκαμψης της χώρας, ώστε από αρχές του 2021 το πακέτο των 74 δισ. ευρώ να ενεργοποιηθεί από την Ε.Ε.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η χώρα χρειάζεται «γκάζι», για να μην τραβήξει  «χειρόφρενο».

* Απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας. πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, επικεφαλής της παράταξη Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet