Mall, Διαπλοκή, Δικαιοσύνη και Μιζέρια!
Γνώμες

Mall, Διαπλοκή, Δικαιοσύνη και Μιζέρια!

Παρά το ότι η Διαπλοκή με κάθε τρόπο προσπάθησε να αποφύγει την ακύρωση του παράνομου ΜΩΛΛ, εμείς σταθήκαμε όρθιοι απέναντι στα μεγαλύτερα Δικηγορικά Γραφεία της χώρας , στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία μαζί με όλα τα κόμματα είναι υπεύθυνοι για τη διαφθορά που έχει πλημμυρίσει την χώρα.

Γράφει ο Δορύλαος Κλαπάκης*

Με θέσεις, πράξεις και επιχειρήματα ασχοληθήκαμε σοβαρά με την ουσία του προβλήματος και τα αίτια που προωθούνται τέτοιες παράνομες ενέργειες από τη Διαπλοκή, που είναι και αποκλειστικά υπεύθυνη της οικονομικής και πνευματικής εξαθλίωσης ενός ολοκλήρου λαού.

Αποτέλεσμα αυτής της μακρόχρονης προσπάθειάς μας, (από την αρχική απόφαση 5481/02 του Προέδρου Πρωτοδικών Νικόλαου Τσαμούρη και την καθοριστική αμετάκλητη ομόφωνη απόφαση 1528/03 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον κ. Γεράρη) ήταν και η πρόσφατη απόφαση από την Ολομέλεια, με πρόεδρο τον κ. Μενουδάκο.

Με νομικά και πολεοδομικά κυρίως επιχειρήματα, τα οποία βασίζονται σε συγκεκριμένα μεγέθη, ακουμπώντας συνειδήσεις, η πλειοψηφία των Ελλήνων Δικαστών (εν αντίθεση με αυτούς τους λίγους που λύγισαν ) έδειξε ότι τελικά η Δικαιοσύνη άντεξε στις τεράστιες πιέσεις και οι Έλληνες Δικαστές αποδείχθηκαν αντάξιοι των ευθυνών που τους ανάθεσε, μέσω του Συντάγματος, ο Ελληνικός Λαός

Πανικόβλητη, η ηττημένη κατά κράτος Διαπλοκή άρχισε να μεταφέρει μέσω των ΜΜΕ ψευδείς και άκρως επιλήψιμες ειδήσεις, μέσω κάποιων ανώνυμων δήθεν Δικαστικών κύκλων ότι δήθεν «η όλη υπόθεση θα τακτοποιηθεί με μια τυπική περιβαλλοντική μελέτη».

Με αυτές τις ψευδείς διαδόσεις υποτιμά τη νοημοσύνη όλων και την ίδια την πολεοδομική επιστήμη που, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθορίζει την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας, καθώς η «τακτοποίηση» αυτού του πολεοδομικού εκτρώματος (το οποίο κατασκευάστηκε με συνεργασία ή την ανοχή όλων των κομμάτων) είναι πρακτικά αδύνατη. Καθώς, αν τυχόν υπήρχε νόμιμη πολεοδομικά λύση, δεν θα την είχαν τώρα και 12 χρόνια πραγματοποιήσει;

Για να «τακτοποιηθεί» σήμερα αυτό το πολεοδομικό έκτρωμα θα πρέπει, με ανακοίνωση τους, αυτοί που θα προσπαθήσουν να προωθήσουν την οποιαδήποτε λύση, να δηλώσουν δημόσια ότι καταργούν το Σύνταγμα, την επιστήμη, και την πάγια επί δεκαετίες νομολογία των Δικαστηρίων.

Τελευταίο καταφύγιο πλέον της στραπατσαρισμένης (και από τη Δικαιοσύνη) Διαπλοκής είναι η διοχέτευση στην κοινή γνώμη, μέσω των ανθρώπων της, δουλοπρεπών συνθημάτων -«και λοιπόν, θα γκρεμιστεί το ΜΩΛΛ;», « Λάτσης είναι και θα βρει άλλον (παράνομο) τρόπο να τακτοποίηση την παρανομία» κ.λπ.

Είναι εξευτελιστικό απλοί καταχρεωμένοι πολίτες, μέσα από τη μιζέρια τους, να μεταφέρουν τέτοια φληναφήματα που προωθούν εσκεμμένα, μαζί με τη Διαπλοκή, όλα τα συνυπεύθυνα και αδρανή (δήθεν αντιπολιτευόμενα διαπλεκόμενης κατασκευής) κόμματα και υπερτοπικοί και τοπικοί παράγοντες που τολμούν πάλι να ζητήσουν την ψήφο του λαού.

Και είναι απαράδεκτο να λοιδορούν και να απαξιώνουν, μέσω της ηττοπάθειας, με τέτοιο τρόπο τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, για να εξυπηρετήσουν την περαιτέρω λεηλασία του Δημόσιου χρήματος και της Δημόσιας περιουσίας.

Το πραγματικό μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό των Ανώτατων Δικαστικών, μέσω αυτών των αποφάσεων, είναι ότι οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνη θα στηρίξουν το Δίκιο και ότι είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν σε οποιεσδήποτε πιέσεις. Παράλληλα ζητούν, ανοικτά πλέον, από τον Ελληνικό Λαό να τους εμπιστευτεί και παραμερίζοντας τα προσωπικά πελατειακά συμφέροντά του, (που είναι και η κυρία αιτία και της ιδικής του καταστροφής) να σταθεί και αυτός όρθιος και τίμια δίπλα στη δύσκολη προσπάθεια της Δικαιοσύνης για ένα κράτος Δικαίου, και έξοδο από την προσχεδιασμένη από την προωθούμενη από τη Διαπλοκή μαζική πτώχευση

* Εκπρόσωπος της πανελλήνιας πολιτικής κίνησης ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet