Ανέδειξε τον Υμηττό ο 5ος Αγώνας Δρόμου Ζωής του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Ανέδειξε τον Υμηττό ο 5ος Αγώνας Δρόμου Ζωής του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 o«“5ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής – Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2018», που διοργάνωσαν ο  Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ),  με τη συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και την υποστήριξη της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «ORAMA».

Περισσότεροι από 1.000, λιγότερο ή περισσότερο έμπειροι δρομείς, γυναίκες, άνδρες και παιδιά συμμετείχαν στον αγώνα που έχει σκοπό την προώθηση του μαζικού αθλητισμού και την ανάδειξη και προστασία της οικολογικής και αθλητικής αξίας του Υμηττού και διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Ταυτόχρονα, συμμετέχοντες και θεατές του αγώνα προσέφεραν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Μαγειρείο του Δήμου και ενημερώθηκαν ή εγγράφηκαν ως  εθελοντές δότες μυελού των οστών από πιστοποιημένο συνεργείο που διέθεσε ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ο οποίος έχει σκοπό την κάλυψη των αναγκών ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων.

Ο αγώνας ξεκίνησε και τερμάτισε στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής και περιελάμβανε τρεις διαδρομές, μήκους 14, 4,5 και 1 χλμ.

Νικητής στη γενική κατηγορία ανδρών 14 χλμ. αναδείχθηκε ο Γιώργος Τσιγερίδης, δεύτερος τερμάτισε ο Άγγελος Μάρτος και τρίτος ο Κωνσταντίνος Βερόγκος. Αντίστοιχα, στις γυναίκες πρώτευσε η Γεωργία Αναστασοπούλου, με δεύτερη τη Ροδάνθη – Νίκη Διαμαντέα και τρίτη τη Βάγια Κατσάνου.

Στην διαδρομή των 4,5 χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Νίνης, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Κάτσιος και τρίτος ο Χρήστος Βαρελής, ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Lela Saga, με δεύτερη τη Νεφέλη Παπανικολάκη και τρίτη τη Μαργαρίτα Χαραλαμπίδου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και στα δρομικά sites όπου φιλοξενείται ο αγώνας.

Μετά τον αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας. Όσοι συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού το διασκέδασαν και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον πρόεδρο, το Δ.Σ. και το προσωπικό του ΠΑΟΔΑΠ, την Ομάδα Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «ORAMA», τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και τους προσκόπους για τη διοργάνωση, όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα, όσους  προσέφεραν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, καθώς και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για την ενημέρωση  στους ενδιαφερόμενους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet