Γ. Σταθόπουλος: Έχουμε σχέδιο για το κολυμβητήριο της πόλης μας
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Γ. Σταθόπουλος: Έχουμε σχέδιο για το κολυμβητήριο της πόλης μας

Η δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής έχει «σχέδιο για το κολυμβητήριο της πόλης», όπως τονίζει ο δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος, με αφορμή συνάντηση των επικεφαλής τριών παρατάξεων του Δήμου με τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού προς αναζήτηση διαδημοτικής συνεργασίας για κατασκευή κοινού κολυμβητηρίου για τους δύο δήμους.

Αφού απαριθμεί ενέργειες της δημοτικής Αρχής σχετικά με το κολυμβητήριο, ο δήμαρχος κάνει λόγο για «αγκάθι» στη διαδημοτική συνεργασία που προτείνουν οι επικεφαλής των παρατάξεων, το οποίο είναι «η άρνηση του Δήμου Χολαργού – Παπάγου να αποδεχθεί τα κοινά μας όρια», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Γιάννης Σταθόπουλος: Έχουμε σχέδιο για το κολυμβητήριο της πόλης μας

Με αφορμή τη συνάντηση των κ. Ζορμπά και Γιαννακόπουλου με τον δήμαρχο Χολαργού – Παπάγου, κ. Αποστολόπουλο, και θέμα το κολυμβητήριο που σχεδιάζει ο Δήμος Χολαργού – Παπάγου (με τον οποίο έχουμε άριστη σχέση) στα όρια με τον δικό μας Δήμο στον λόφο Τσακού, οφείλω να ενημερώσω για τα κάτωθι:

1. Μετά από απραξία πάρα πολλών ετών ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει σχεδιάσει την κατασκευή κολυμβητηρίου στην από τριάντα (30) έτη ορισθείσα θέση όπου έχει ήδη εκτελεστεί το 35% των έργων που απαιτούνται.

2. Προχωράμε, επίσης, έργα βελτίωσης του έμπροσθεν χώρου με νέα περίφραξη, φωτισμό, απομάκρυνση υλικών κ.ά.

3. Για πρώτη φορά έγιναν ήδη: α) ο έλεγχος αντοχής υλικών που έδειξε καταλληλότητα της υπάρχουσας κατασκευής και β) η μελέτη βιωσιμότητας, η οποία παρουσιάστηκε δημόσια πρόσφατα και αποδεικνύει την εφικτότητα του στόχου. 

4. Θα ακολουθήσει εντός του 2017 μελέτη ολοκλήρωσης κατασκευής του κολυμβητηρίου και στη συνέχεια δημοπράτηση του έργου για το οποίο έχουμε διαβεβαίωση χρηματοδότησής του από την Περιφέρεια Αττικής.

5. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως του κ. Ζορμπά για κατασκευή εξ αρχής κολυμβητηρίου στα Πευκάκια ή του κ. Γιαννακόπουλου (ο οποίος επί χρόνια υπερασπίσθηκε το κολυμβητήριο στη Ν. Ζωή) στον Λόφο Τσακού με τον Δήμο Χολαργού – Παπάγου δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

6. Ιδιαίτερα για την τελευταία πρόταση, ανεξάρτητα από τη διαφωνία μας, υπάρχει ένα «αγκάθι» πολύ συγκεκριμένο, η άρνηση του Δήμου Χολαργού – Παπάγου να αποδεχθεί τα κοινά μας όρια, θέμα το οποίο οι κ. Ζορμπάς (ο οποίος είχε διακόψει τις σχέσεις των δύο Δήμων) και κ. Γιαννακόπουλος δείχνουν είτε να αγνοούν είτε να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητά του.

Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε διαδημοτική συνεργασία με έργα και όχι λόγια έχοντας ήδη καταθέσει κοινή πρόταση για χρηματοδότηση που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων με τους Δήμους Χολαργού – Παπάγου και Ζωγράφου.  

Θα εξακολουθήσουμε να διερευνούμε κάθε πρόταση για διαδημοτική συνεργασία εφόσον εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου, καθώς και των συμβαλλομένων δήμων. Όμως οι διαδημοτικές συνεργασίες δεν είναι αυτοσκοπός. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και να εξυπηρετείται το κοινό συμφέρον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet