Γ. Σταθόπουλος: Πολλά ψέματα μαζί σε μία ανακοίνωση του δημάρχου Αγ. Παρασκευής για το «Στ. Κώτσης»
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Γ. Σταθόπουλος: Πολλά ψέματα μαζί σε μία ανακοίνωση του δημάρχου Αγ. Παρασκευής για το «Στ. Κώτσης»

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά για τις αθλητικές παρεμβάσεις στο πάρκο «Στ. Κώτσης» επί δημαρχίας Γιάννη Σταθόπουλου δίνει ο τέως δήμαρχος, κατηγορώντας παράλληλα τον νυν ομόλογό του ότι «είπε πολλά ψέματα σε μία μόνο ανακοίνωση».

Ειδικότερα, ο κ. Σταθόπουλος παραθέτει τις δικές του αλήθειες σε όσα «ψεύδη», όπως σημειώνει, εξαπέλυσε η παράταξη του δημάρχου, σημειώνοντας:

«Μια εβδομάδα πριν ενημέρωσα ότι το ταρτάν στο πάρκο “Στ. Κώτσης” θα δοθεί στο κοινό περί τα μέσα Νοεμβρίου, χωρίς κανένα σχόλιο η αιχμή. Πέντε μέρες μετά, μου απάντησε ο κ. Ζορμπάς με τη γνωστή του αγένεια και επιθετικότητα. Τα ξέρουμε χρόνια αυτά, τα ξέρει όλη η πόλη.

»Όμως, η ανακοίνωσή του έχει πολλά ψέματα μαζεμένα, πάρα πολλά.

»Ενημερώνω, αρχικά, ότι το έργο αυτό χρειάστηκε να το “τρέξουμε” στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διότι θα χάναμε τη χρηματοδότηση, επειδή όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

»Σημειώνω, επίσης, ότι η μελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, και εγκρίθηκε από τη ΓΓΑ.

»Ψέματα, λοιπόν, πολλά στην ανακοίνωση, και επειδή έχω προσωπική γνώση (στη διάρκεια κατασκευής του έργου πήγα πολλές φορές εκεί) απαντώ:

»1ο ψέμα: Δεν είχε φροντίσει η μελέτη για τον φωτισμό.

»Η αλήθεια: Στο γήπεδο υπήρχαν πυλώνες φωτισμού περιμετρικά και περιφερειακοί πυλώνες ξύλινοι της ΔΕΗ. Είχε φωτισμό από παλιά. Η μελέτη από έμπειρο ηλεκτρολόγο μηχανικό του Δήμου προέβλεπε ενίσχυση με νέα, επιπλέον των παλαιών, φωτιστικά σώματα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στη νέα διαμόρφωση των χώρων. Αν έγινε επιλογή για καινούργιους πυλώνες είναι άλλο θέμα, κοστοβόρο βέβαια.

»2ο ψέμα: Δεν προβλέπονταν WC στη μελέτη.

»Η αλήθεια: Βεβαίως και προέβλεπε η μελέτη χώρους υγιεινής για το κοινό και για ΑμεΑ, πέραν αυτών στα αποδυτήρια, και έτσι κατασκευάστηκαν στην πλευρά που «κοιτά» τον δρόμο.

»3ο ψέμα: Δεν προβλέψαμε υδατοδεξαμενή και τρόπο διαβροχής του πλαστικού χλοοτάπητα.

»Η αλήθεια: Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τέτοιο σύστημα δεν είναι καθόλου απαραίτητο για τον πλαστικό χλοοτάπητα. Αυτοί, όμως, που τα τοποθέτησαν μπορούν να μας δείξουν την υδατοδεξαμενή και να κάνουν επίδειξη διαβροχής του γηπέδου; Από ό,τι παρακολουθούμε δεν έχει τοποθετηθεί τέτοιο σύστημα.

»4ο ψέμα: Δεν είχαμε προβλέψει δίκτυο απορροής όμβριων.

»Η αλήθεια: Είναι δυνατόν να γράφετε τέτοιο ψέμα; Πάντα είχε δίκτυο όμβριων το γήπεδο από το 2007, και λειτουργούσε όλα τα χρόνια. Υπήρχαν δύο κανάλια κατά μήκος του μεγάλου άξονα του γηπέδου, στα σύνορα με την οδό Σπάρτης και είχε επιπλέον προβλεφθεί ένα δεύτερο κανάλι περιμετρικά.

»5ο ψέμα: Δεν κάνατε κάτι για τις κερκίδες.

»Η αλήθεια: Δεν είπαμε ότι κάναμε, δεν αλλάζουν οι κερκίδες στη μελέτη.

»6ο ψέμα: Δεν είχε προβλεφθεί γραμμογράφηση.

»Η αλήθεια: Και βέβαια είχε προβλεφθεί.

»7ο ψέμα: Δεν είχατε τέρματα-γκολπόστ στη μελέτη.

»Η αλήθεια: Μα είχε τέρματα το γήπεδο και γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπήρχε πρόβλεψη για καινούργια. Αν ζητήθηκε η αλλαγή τους αυτό είναι άλλο θέμα.

»Προσθέτω, επιπλέον, ότι η μελέτη λίαν επιτυχώς προβλέπει την πλήρη αναμόρφωση του κτηρίου, αναμόρφωση η οποία και ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες. Το κτήριο γίνεται όσο πιο λειτουργικό μπορούσε, καμία σχέση δεν θα έχει με το προηγούμενο.

»Τέλος, η σύνδεση με τη ΔΕΗ εκκρεμεί πολλά χρόνια. Έτσι το παραλάβαμε το πρόβλημα και γι’ αυτό κάναμε για πρώτη φορά εναέρια σύνδεση από την πλατεία του Πάρκου στο γήπεδο!

»Εν κατακλείδι: Το έργο αυτό, για το οποίο πετύχαμε την ένταξη και χρηματοδότησή του από τη ΓΓΑ είναι εκεί και μικροί μεγάλοι θα το χαίρονται και θα το χρησιμοποιούν!

»Να ευχηθούμε να γίνει και άλλο αντίστοιχο έργο αθλητισμού για περπάτημα-τρέξιμο και μπάλα!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet