Επανέρχονται στο αίτημα κατασκευής κλειστού προπονητηρίου οι πρόεδροι ομάδων της Αγίας Παρασκευής
Αθλητισμός

Επανέρχονται στο αίτημα κατασκευής κλειστού προπονητηρίου οι πρόεδροι ομάδων της Αγίας Παρασκευής

Στο ζήτημα της κατασκευής κλειστού προπονητηρίου στον χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Αγίας Παρασκευής «Στ. Κώτσης» επανέρχονται οι πρόεδροι των ΑΕΑΠ, Μάκης Κεχρής, Α.Σ. Ολυμπιάδα, Γιάννης Πάνου, ΓΣΑΠ, Γιώργος Καράμπελας και ΚΑΠ, Νίκος Δούμας, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά, στη διοίκηση του Δήμου, τη σημαντικότητα στη δημιουργία της προαναφερθείσας δομής.

Ειδικότερα, οι κ.κ. πρόεδροι αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση:

Στις 2/12/20 ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ανακοίνωσε ότι «στο θέμα του κλειστού προπονητηρίου για το οποίο η δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί στους συλλόγους αλλά και στην επιτροπή διαβούλευσης, θα τοποθετηθεί κωδικός με το ποσό των 40.000 ευρώ, την ημέρα που θα συζητείται από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός».

Αναμένουμε την υλοποίηση της δήλωσης αυτής και καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να την στηρίξει στην προσεχή συνεδρίασή του, ώστε το χρόνιο αυτό αίτημα της αθλούμενης νεολαίας να ψηφιστεί ομόθυμα και ομόφωνα, χωρίς κωλυσιεργίες ή άλλες «υποσημειώσεις».

Εμείς, από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον πολύχρονο αγώνα μας, ώστε αυτή η σημαντική και απολύτως αναγκαία αθλητική εγκατάσταση για την Αγία Παρασκευή να πάρει «σάρκα και οστά», μέσα στο 2021.

Η αναγκαιότητα της κατασκευής του προπονητήριου και η ωφελιμότητά του για όλους τους κατοίκους της πόλης μας, στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε, για όλους τους κατοίκους της πόλης μας, όλες τις δυνατότητες και τις υποδομές για άθληση, άσκηση και δημιουργική ψυχαγωγία.

Το κλειστό προπονητήριο (άθληση χωρίς διεξαγωγή αγώνων) θα ικανοποιήσει τις προπονητικές ανάγκες των αθλητών/τριών μας, οι οποίες, λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής αύξησης του Δήμου μας, δεν μπορούν εδώ και μια δεκαετία να καλυφθούν στα δύο υπάρχοντα κλειστά γυμναστήρια της Νότου και του Κοντοπεύκου.

Θα δοθεί δε παράλληλα η δυνατότητα στον ΠΑΟΔΑΠ να αναπτύξει αθλητικά προγράμματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως προγράμματα δια βίου άθλησης, για ΑμεΑ, για παλαίμαχους ή και για θεραπευτικούς λόγους (παχυσαρκία).

Επίσης, υπενθυμίζουμε την, από 30/9/20, κοινή ανακοίνωσή μας, στην οποία αιτιολογήσαμε με σαφήνεια και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια ότι «ο μόνος κατάλληλος χώρος που μπορεί να γίνει άμεσα το προπονητήριο είναι στον θεσμοθετημένο με ΦΕΚ χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων του».

Έχουμε καταθέσει, από τις 22/3/2019, κατά τις εργασίες της Ημερίδας Αθλητισμού που διοργανώσαμε τα αθλητικά σωματεία της Αγίας Παρασκευής, συγκεκριμένη πρόταση χωροθέτησης του προπονητήριου, όπου η διαθέσιμη δόμηση των 990 τετραγωνικών μέτρων επαρκεί για να δημιουργηθεί το κλειστό προπονητήριο, χωρίς να επηρεαστούν οι λοιπές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου και στίβου, αλλά και για να καλυφθούν και άλλες κτηριακές ανάγκες όλων των αθλουμένων στο «Στ. Κώτσης», όπως ιατρείο, αίθουσα οργάνων γυμναστικής, κλπ.

Η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους πρέπει να αποτελεί βασικό άξονα πολιτικής του Δήμου μας. Η δημοτική αρχή πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες και τις υποδομές ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα συμμετοχής στην αθλητική δραστηριότητα.

Το έργο του προπονητήριου είναι ένα έργο πνοής για όλη την πόλη.

Σας καλούμε, όχι μόνο να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021, αλλά και να βοηθήσετε ώστε να υλοποιηθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους και την αθλούμενη νεολαία της Αγίας Παρασκευής μέχρι το πέρας του επόμενου έτους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet