Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής: Διαχρονική η απαξίωση του Αθλ. Κέντρου «Στ. Κώτσης»
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής: Διαχρονική η απαξίωση του Αθλ. Κέντρου «Στ. Κώτσης»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής, Ανδρέας Γκιζιώτης και Γιώργος Τσιμπουκάκης, σημειώνουν ότι «είμαστε μάρτυρες μιας διαχρονικής απραξίας και απαξίωσης (και) του πολύτιμου, για τις πολιτιστικές και αθλητικές ανάγκες των πολιτών, Αθλητικού-Πολιτιστικού Χώρου “Στ. Κώτσης”».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης κάνουν λόγο για:

  • Πολυετή εγκατάλειψη, χωρίς περίφραξη ασφαλείας και πυρασφάλειας, χωρίς υποδομές, και περιμετρικό οδικό δίκτυο, πολλές φορές αποθήκη για κάδους με διαχρονικές στο «πόδι» παραχωρήσεις κτισμάτων σε φορείς.
  • Προσπάθεια της διοίκησης Γιαννακόπουλου και παράταξης Σταθόπουλου για την κατασκευή  γηπέδου επαγγελματικών διαστάσεων και αγώνων (που ματαιώθηκε με την παρέμβαση της παράταξής μας και την κινητοποίηση των κατοίκων).
  • Πρόχειρη μεταφορά του δημοτικού κινηματογράφου και την τσιμεντοποίηση τμημάτων, χωρίς κανένα σχεδιασμό και άδεια από την προηγούμενη διοίκηση.

Μετά την ανάθεση μελέτης για έναν γενικό σχεδιασμό που θα έρχονταν σε διαβούλευση, μαζί με την ανάπλαση που γίνεται στον αθλητικό χώρο του γηπέδου και του στίβου (που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε) και την ώριμη πρόταση αθλητικών σωματείων που υιοθετήθηκε για κλειστό προπονητήριο, ήταν φανερό πως υπήρχε ένα σοβαρό χρονοδιάγραμμα.

Με έκπληξη είδαμε τη διοίκηση Ζορμπά να υλοποιεί την πρόταση της  αντιπολίτευσης (Σταθόπουλος, Οικονόμου, Μυλωνάκης) για μεταφορά τους στο πολιτιστικό χώρο της έκτασης των υπηρεσιών της αυτεπιστασίας και του πρασίνου, μαζί με τα οχήματα, τα μηχανήματα και τα κάθε λογής υλικά, εκεί που θα συζητούσαμε για θέατρο, κινηματογράφο, μουσική, χώρο πρασίνου και περιπάτου…

Λύση είναι η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών καθαριότητας που είναι ουσιαστικά και νομικά επιβεβλημένη μαζί με αυτεπιστασία και πράσινο σε επαρκή, σύγχρονο και ασφαλή χώρο.

Φορείς και κάτοικοι να εναντιωθούμε και να διεκδικήσουμε.

Να δημοσιοποιηθεί η μελέτη του Πολιτιστικού και Αθλητικού χώρου και να γίνει διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες. Να ολοκληρωθεί το οδικό περιμετρικό δίκτυο και με τμήματα πεζοδρομήσεων. Να χρηματοδοτηθεί η συνολική ανάπλαση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet