Καλές εμφανίσεις από νεάνιδες, κορασίδες, μίνι ΓΣΑΠ, αλλά έχασαν οι γυναίκες
Αθλητισμός

Καλές εμφανίσεις από νεάνιδες, κορασίδες, μίνι ΓΣΑΠ, αλλά έχασαν οι γυναίκες

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε ο αγώνας μεταξύ γυναικών ΓΣΑΠ και Α.Ο. Πεύκης τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 στο Κοντόπευκο με δυσάρεστη κατάληξη για την ομάδα της Αγίας Παρασκευής. Ο αγώνας έληξε στην παράταση με σκορ 66 – 68 υπέρ της Πεύκης. Το σκορ της κανονικής διάρκειας είχε διαμορφωθεί σε 60 – 60.

Η Πεύκη παρουσιάστηκε δυνατή και διαβασμένη όσον αφορά στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής και διεκδίκησε επί ίσοις όροις τον αγώνα. Η κατάληξη του αγώνα ήταν, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΓΣΑΠ, «απότοκος συνολικά μέτριας απόδοσης, μεγάλης αστοχίας και καθοριστικών λαθών» και συνεχίζει «Δίκαια πήρε τη νίκη και της ευχόμαστε καλή συνέχεια».

Όμως,  όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΣΑΠ «τη νίκη την προσφέραμε μόνοι μας έτοιμη “στο πιάτο” στην αντίπαλη ομάδα». Παρ΄ όλον ότι στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα της Αγίας Παρασκευής είχε κακή απόδοση επιθετικά, στο δ΄ δεκάλεπτο με αντεπίθεση και άμυνα πρέσινγκ πέρασε μπροστά στο σκορ περίπου 1΄ πριν τη λήξη (60-58). Η Πεύκη ισοφάρισε (60-60), όμως ο χρόνος ήταν αρκετός για μια ώριμη επίθεση και η μπάλα ήταν του ΓΣΑΠ. Η ομάδα, όχι μόνον, αστόχησε στο σουτ από κοντινή απόσταση αλλά αστόχησε και από κάτω από το καλάθι, αφού είχε πάρει επιθετικό ριμπάουντ. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στα 5΄ λεπτά της παράτασης η ομάδα της Αγίας Παρασκευής παρουσίασε δύο πρόσωπα. Στα πρώτα 3΄ λεπτά ήταν σοβαρή και προηγήθηκε με σκορ 66-63. Από εκεί και πέρα όμως επήλθε τρικυμία στην ομάδα. Χαμένες επιθέσεις λόγω βιασύνης, και λάθος μεταβιβάσεις, έδωσαν την ευκαιρία στην Πεύκη να πλησιάσει στον πόντο (66-65) στα 15΄΄ πριν τη λήξη. Στο σημείο αυτό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας της Αγίας Παρασκευής, την τιμώρησε -δίκαια- ο «θεός του μπάσκετ». Είχε την μπάλα στην κατοχή της και έπρεπε να την κρατήσει για 15΄΄. Όμως, η μπάλα χάθηκε επιπόλαια (κλέψιμο) και η Αγία Παρασκευή δέχθηκε καλάθι και φάουλ.

Η διοίκηση του ΓΣΑΠ αναφέρει: «Το παιχνίδι το δώσαμε στην Πεύκη. Έχουμε να κάνουμε τρία σχόλια:

  1. Αν η ομάδα μας θέλει να διεκδικήσει κάτι φέτος πρέπει να δουλέψει περισσότερο και ιδίως στον τομέα της αστάθειας στην απόδοση και στον τομέα του άγχους και των αδικαιολόγητων λαθών.
  2. Δεν συνηθίζουμε να ξεχωρίζουμε αθλήτριες για την απόδοσή τους γιατί πιστεύουμε στη διάκριση της ομάδας και όχι των ατόμων. Δεν μπορούμε όμως να μην συγχαρούμε την προσπάθεια της Νικόλ Γκάνια, κορίτσι από τις ακαδημίες μας, που με την απόδοσή του κερδίζει όλο και περισσότερο χρόνο στην ομάδα. Αποτελεί παράδειγμα για τις υποδομές του Συλλόγου και της ευχόμαστε περισσότερη πρόοδο που θα έρθει με περισσότερη δουλειά, και μόνο δουλειά.
  3. Συγχαίρουμε την αθλήτριά μας Α. Βλάχου, η οποία φέτος παίζει με υποσχετική στον Α.Ο. Πεύκης. Έπαιξε με πάθος και πέτυχε 11 πόντους με δύο τρίποντα, κυρίως όμως έκανε το κλέψιμο της τελευταίας στιγμής που έδωσε τη νίκη στην ομάδα της. Της ευχόμαστε καλή συνέχεια».

Δεκάλεπτα: 19-19, 11-16, 14-16, 16-09 – Πεντάλεπτο παράτασης 06-08

ΓΣΑΠ: (Αναγνωστόπουλος, Στρατάκος): Ρεντζεπέρη 9, Γκάνια 8 (1), Χαρίτου 5(1), Τσιαδή 11, Τουρνατζή, Βελούδου 4, Λωσταράκου, Μαστρογιαννίδου 9, Πεσκατζίου 4, Γιουκάκη 16(3), Κούκη, Μερισιώτη.

Πεύκη (Κοντομηνάς, Ψυχουντάκης): Γαλατσιάτου Α. 1, Κουρέτση, Καλαντζή 2, Τσουμάνη 13, Μονογυιού 2, Κεμαβόρ 9(2), Μεταξά, Πετυχάκη 7(1), Βλάχου 11(2), Χαϊκάλη 18(2), Ψωμά 5(1).

Η καλύτερη μέχρι σήμερα εμφάνιση των νεανίδων του ΓΣΑΠ στο πρωτάθλημα έγινε στον αγώνα με την ομάδα της Κηφισιάς, παρ΄ όλο που το σκορ διαμορφώθηκε σε 41 – 51 υπέρ της ΑΕΝ Κηφισιάς. Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό από το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά τα κορίτσια της Αγίας Παρασκευής δεν κατάφεραν να σταματήσουν την Πολύζου (Εθνική Νεανίδων), η οποία ήταν μόνη της μία ομάδα. Έβαλε τους 37(!) πόντους από τους 51 της ομάδας της και στην κυριολεξία οδήγησε την ΑΕΝΚ στη νίκη.

Η ομάδα του ΓΣΑΠ έπαιξε ομαδικά, είχε πλουραλισμό στην επίθεση, αλλά τα λάθη στις μεταβιβάσεις και απροσεξίες στην επίθεση ήταν αυτά που κόστισαν. Τα αγωνιστικά σημάδια βελτίωσης πάντως ήταν εμφανή. Έμφαση πλέον πρέπει να δοθεί στην καλύτερη συγκέντρωση. Επόμενη αγωνιστική στις 22 Νοεμβρίου 2014, εκτός έδρας με τον ΚΡΟΝΟ Γέρακα.

Δεκάλεπτα: 12-14, 06-13, 12-17, 11-07

ΓΣΑΠ (Πλαγιαννάκος): Λαψάνα 12(1), Λούκα, Κανιαδάκη 6, Τραυλού, Κούσινα, Κούτρη, Σιγιώργη 2, Σταθέλου 2, Ασημακοπούλου, Κούκη 8, Καράμπελα 9, Μπόλτση 2.

ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Σκαρλάτος): Πολύζου 37(1), Πολίτη, Μπαλιούση, Καββαδά 6(2), Καζαντζόγλου 4, Σακελλαρίου 4, Γαβριήλ, Λάζου, Παναγιωτοπούλου.

Επιστροφή στις νίκες για τις κορασίδες του ΓΣΑΠ με την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, απέναντι στην ομάδα του Εύνικου, τον οποίο κέρδισαν με σκορ 50 – 38. Τα κορίτσια της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησαν τον αγώνα δυναμικά από το πρώτο λεπτό και δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη. Η διαφορά του σκορ μάλιστα στα μισά του παιχνιδιού άγγιξε και τους 20 πόντους. Η ομάδα του Εύνικου πίεσε ασφυκτικά την τελευταία περίοδο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει την τελική διαφορά στους 12 πόντους. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια του ΓΣΑΠ για την σπουδαία εμφάνιση τους. Επόμενη αγωνιστική το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στις 14:30, εκτός έδρας με τον Άρη Πετρούπολης.

Δεκάλεπτα: 16-10, 15-05, 10-09, 09-14.

ΓΣΑΠ (Πλαγιαννάκος): Ανδρικοπούλου, Αναγνώστου, Πλώτα, Μαμαλίγκα, Σφήκα, Καρτάκη, Κανιαδάκη, Μπουρδάρα, Κούκη, Λαχανά, Δούκα.

ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ (Μπάρτζος): Μαύρου, Φτενού, Σιδέρη, Γεροκώστα, Λαμπίρη, Χαλαβατζή, Μαυρίκη, Μετσο, Γουλα Φ., Γουλα Π., Πετροπούλου, Πασχοπούλου.

Σημαντική νίκη εκτός έδρας πήραν τα μικρά του ΓΣΑΠ επί των κοριτσιών του ΑΜΥΝΤΑ, με σκορ 33 – 35. Έπαιξαν με πάθος, έβγαλαν φάσεις και άμυνες, αλλά κυρίως έδειξαν ότι η ομάδα αυτή έχει μέλλον. Την επόμενη Κυριακή η ομάδα παίζει πάλι εκτός έδρας με το Μαρούσι, στις 11:45, στο γήπεδο «Σπύρος Λούης».

Δεκάλεπτα: 10-12, 04-06, 14-10, 05-07

ΑΜΥΝΤΑΣ (Πομόνης): Χατζηνικολή, Κιούση, Ανανία, Πατσιώτη, Καραντζάλη, Χότζα, Καραδήμου, Αναστασοπούλου, Μαντζιώρη, Φωτεινάκη.

ΓΣΑΠ (Γιουκάκη): Λούκα, Ανδρικοπούλου, Κακοσούρη, Λαχανά, Κατωμέρη, Καρακατσάνη, Καρτάκη, Μπουντουροπούλου, Πανταζή, Πλώτα, Κυρκοπούλου, Σαραντάκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet