Οι θέσεις της ΚΑΠ για την κατανομή ωρών στο Κοντόπευκο και τα παράπονα που έχει από τον ΠΑΟΔΑΠ
Αθλητισμός

Οι θέσεις της ΚΑΠ για την κατανομή ωρών στο Κοντόπευκο και τα παράπονα που έχει από τον ΠΑΟΔΑΠ

Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Αγίας Παρασκευής) για την κατανομή ωρών στο κλειστό του Κοντόπευκου για την περίοδο 2021-2022, οι θέσεις της Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΚΑΠ) είναι οι εξής:

  1. «Τα τελευταία τρία χρόνια (2019, 2020, 2021) η ΚΑΠ έχει επισημάνει, τόσο με έγγραφα, όσο και προφορικά προς τον ΠΑΟΔΑΠ, ότι η κατανομή μεταξύ αθλητικών συλλόγων των ωρών χρήσης του κλειστού του Κοντόπευκου είναι αδιαφανής, καθώς γίνεται χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο, άδικη, σε βάρος των αναγκών της ΚΑΠ και πλέον και μη λειτουργική, καθώς αδυνατεί πλήρως να εξυπηρετήσει ακόμα και τις ανάγκες των αγωνιστικών μας τμημάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε το παγκοσμίως πρωτότυπο, αλλά και τραγελαφικό, να κατανέμονται κατά τις  εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως και Παρασκευή) στην ΚΑΠ λιγότερες ώρες από τον ΓΣΑΠ (Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής), παρ’ όλο που η ΚΑΠ έχει σχεδόν τριπλάσιο αριθμό μικρών αθλητών!
  2. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε αδιανόητο και απολύτως βλαπτικό για τον σύλλογό μας να αποφασιστεί με οποιοδήποτε πρόσχημα ότι η κατανομή ωρών για την περίοδο 2021-2022 θα είναι ίδια με την κατανομή ωρών του προηγούμενου έτους.
  3. Η ετήσια κατανομή ωρών στο κλειστό του Κοντόπευκου δεν είναι μια αναμενόμενη «γραφική κοκορομαχία» μεταξύ ΚΑΠ και ΓΣΑΠ, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί από αυτούς που είτε βολεύονται με το τωρινό καθεστώς, είτε αναζητούν πρόσχημα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Είναι ζήτημα διαφάνειας και δικαιοσύνης που πρέπει να επιδείξει ο ΠΑΟΔΑΠ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στις πάνω από 200 οικογένειες που είναι μέλη των Ακαδημιών του συλλόγου μας.
  4. Η ΚΑΠ έχει καταθέσει στον ΠΑΟΔΑΠ πλήρη πρόταση για διαφανή, δίκαια και λειτουργικά κριτήρια κατανομής ωρών και απολύτως λειτουργικό σχέδιο κατανομής ωρών για την περίοδο 2021-2022, σχέδιο το οποίο θεωρούμε ότι μπορεί να είναι η βάση για οποιαδήποτε σχετική συζήτηση.
  5. Περιμένουμε από τον ΠΑΟΔΑΠ να αποποιηθεί τον βολικό ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» και να εκπληρώσει τον θεσμικό του ρόλο, αποφασίζοντας τουλάχιστον τα παρακάτω:
  • Η κατανομή των ωρών χρήσης στους συλλόγους στα γήπεδα του Δήμου θα πρέπει να γίνεται με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια, όπως γίνεται σε άλλους δήμους. Ο ΠΑΟΔΑΠ θα δημιουργήσει επιτροπή ειδικών η οποία εντός 3 μηνών θα προτείνει τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να γίνονται μελλοντικές κατανομές  ωρών.
  • Για την περίοδο 2021-2022 και μέχρι να οριστικοποιηθούν τα κριτήρια, η κατανομή ωρών στο κλειστό του Κοντόπευκου να γίνει με την αναλογία 58% ΚΑΠ και 42% ΓΣΑΠ, που προβλεπόταν στην κατανομή 2020-2021, εξομαλυμένη όμως ανά ημέρα και ζώνη ωρών για κάθε σύλλογο και με την προσθήκη πρόνοιας για απαγόρευση προγραμματισμού αγώνων σε ώρες που έχουν δεν έχουν παραχωρηθεί στον αγωνιζόμενο σύλλογο».

«Με σεβασμό προς όλους τους εμπλεκόμενους (Δήμο, ΠΑΟΔΑΠ, ΓΣΑΠ), αλλά και με αίσθημα ευθύνης προς τους 200 αθλητές μας και τις οικογένειές τους, θα συμμετέχουμε δημιουργικά στις σχετικές διεργασίες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet