Ο Α.Ο. Ίφιτος μας ανεβάζει στον Πάρνωνα
Αθλητισμός

Ο Α.Ο. Ίφιτος μας ανεβάζει στον Πάρνωνα

Πεζοπορία στον Πάρνωνα διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Ίφιτος Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014.

Όπως μας ενημερώνει ο Όμιλος, η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από το μετρό του Χαλανδρίου στις 7:00 π.μ.. Θα γίνει μια στάση στη διαδρομή και η άφιξη αναμένεται στις 10:00 π.μ., οπότε και η πεζοπορία θα ξεκινήσει άμεσα. Υπολογίζεται να χρειαστούν τουλάχιστον 3 ώρες για να διανυθεί η απόσταση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής θα γίνει μία στάση μιας ώρας για φαγητό και επιστροφή για Αθήνα. Ώρα άφιξης στο μετρό Χαλανδρίου γύρω στις 7:00 – 8:00 μ.μ.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για να ακολουθήσετε την εκδρομή είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές:

  • Ένα μικρο σακίδιο πλάτης.
  • Μποτάκια.
  • Μια δεύτερη μπλούζα.
  • Αδιάβροχο ή αντιανεμικό, καπέλο.
  • Φακό (κατα προτίμηση κεφαλής) και
  • Τη φωτογραφική σας!!!

Πληροφορίες πεζοπορίας:

Πάρνωνας: Τσίντζινα – Πευκιάς – Τσίντζινα

Μία εύκολη πεζοπορική διαδρομή σε δάσος κωνοφόρων στον καταπράσινο Πάρνωνα. Η διαδρομή ξεκινάει σε παλιό εγκαταλελειμμένο χωματόδρομο, που κατευθύνεται προς την παλιά Μονή Κελιού. Αφού περάσουμε από την πηγή της Μονής, συνεχίζουμε ανηφορικά, μέχρι να φτάσουμε σε διαδοχικά καταπράσινα ξέφωτα, απομεινάρια παλιάς γεωργικής ενασχόλησης των κατοίκων. Στο τέλος της ανηφόρας συναντάμε χωματόδρομο, ο οποίος περνώντας μας από την τοποθεσία Πευκιάς, μας κατηφορίζει γλυκά μέχρι το σημείο εκκίνησης.

Μήκος Διαδρομής: 10 χλμ.
Υψομετρική Διαφορά: < 500μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο e-mail: [email protected] ή στο τηλ.: 6936 996778.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet