Πλήθος κόσμου στον αγιασμό ΚΑΠ και ΓΣΑΠ
Αθλητισμός

Πλήθος κόσμου στον αγιασμό ΚΑΠ και ΓΣΑΠ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε ο αγιασμός και η παρουσίαση των αθλητών και των αθλητριών των δύο σωματείων καλαθοσφαίρισης της Αγίας Παρασκευής ΚΑΠ και ΓΣΑΠ, στις 11:30 το πρωί της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου,στο κλειστό γήπεδο Κοντοπεύκου παρουσία του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, προσωπικοτήτων της πόλης και πλήθους κόσμου.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο πατήρ Αναστάσιος από την ενορία του Αγίου Δημητρίου, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΠ Γιώργος Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος του ανδρικού μπάσκετ, την πρόοδο όλων των τμημάτων του από τις ακαδημίες μέχρι και την ομάδα των ανδρών και εστίασε στο καυτό πρόβλημα της επικαιρότητας, δηλαδή στο θέμα της κατανομής των ωρών χρήσης των γηπέδων ανάμεσα στα σωματεία, επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη απόφαση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ιδιαίτερα όσον αφορά στη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων αξιολόγησης των αθλητικών σωματείων. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίσπευσης κατασκευής του νέου προπονητηρίου που περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής.

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ Γιώργος Καράμπελας ο οποίος, πέρα από την παρουσίαση των αθλητριών του Συλλόγου και τις επιτυχίες όλων των τμημάτων του, εστίασε την ομιλία του στο ζήτημα της δημοτικής επιχορήγησης, αναδεικνύοντας τόσο την αναγκαιότητά της για τη διατήρηση του επιπέδου της προσφοράς των αθλητικών υπηρεσιών προς την αθλούμενη νεολαία της πόλης, όσο και για τον χαρακτήρα της ως κοινωνικής προσφοράς. Ευχαρίστησε όλες τις κατά καιρούς δημοτικές αρχές για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών χώρων, τονίζοντας ότι αν σε κάποιο σωματείο περισσεύουν χρήματα και μπορεί να πληρώσει «νοίκι», τότε μπορεί κάλλιστα να μισθώσει ιδιωτικούς χώρους για την άσκηση των δραστηριοτήτων του, απελευθερώνοντας ώρες που καταλαμβάνει (χωρίς νοίκι) στα δημοτικά γυμναστήρια.

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος εξέφρασε αφ΄ ενός τον θαυμασμό του για τη δουλειά που επιτελούν τα δύο σωματεία και αφ΄ ετέρου τις ευχαριστίες του προς τις διοικήσεις τους για την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά τους προς τα παιδιά της πόλης. Τόνισε ότι καμία από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν επέλυσε το πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών χώρων, δεσμεύτηκε δε ότι στις προτεραιότητες της θητείας του είναι η ανέγερση κλειστού προπονητηρίου.

Ακολούθως, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, απέδωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη μη ανέγερση προπονητηρίου κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας στην έλλειψη χρημάτων, διότι όπως είπε, όταν ανέλαβε το 2010 τα οικονομικά ήταν, κατά τη γνώμη του, σε κακή κατάσταση, ενώ τώρα θεωρεί, όπως είπε, ότι παρέδωσε στον κ. Γ. Σταθόπουλο έναν υγιή οικονομικά Δήμο.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν στις ομιλίες τους ο αρχηγός της παράταξης ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης ΜΑΖΙ Γιάννης Μυλωνάκης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΚΑΠ Δημήτρης Κονταξής.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΚΑΠ Γιώργος Οικονόμου έδωσε τιμής ένεκεν αναμνηστική φανέλα της ανδρικής ομάδας με τις υπογραφές των αθλητών στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο.

Στη συγκέντρωση πέραν των ανωτέρω παραβρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Γιάννης Σιδέρης, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Λογοθέτης ενώ από τη μειοψηφία οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, Έφη Καψοκεφάλου και Σωτήρης Ησαΐας. Ακόμα παραβρέθηκαν ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Γαβράς, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Φαλούκας, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ Παναγιώτης Παναγάκος, ο κ. Νικολουδάκης πρόεδρος της Ένωσης Κρητών και η κ. Καρακατσάνη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου. Ο πρόεδρος Σωτήρης Παπαμιχαήλ και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Βαλασιάδης του ΠΑΟΔΑΠ αντιστοίχως έστειλαν τον χαιρετισμό τους και την λύπη τους διότι δεν μπορούσαν να παραβρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet