Σκληρή απάντηση προέδρου ΓΣΑΠ σε διοίκηση ΚΑΠ στα περί «αδικίας στην κατανομή ωρών στο κλειστό Κοντόπευκου»
Αθλητισμός

Σκληρή απάντηση προέδρου ΓΣΑΠ σε διοίκηση ΚΑΠ στα περί «αδικίας στην κατανομή ωρών στο κλειστό Κοντόπευκου»

Με αφορμή την ανακοίνωση του σωματείου Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής (ΚΑΠ) στην οποία κάνει λόγο για «άδικη και αδιαφανή κατανομή ωρών στο κλειστό γήπεδο Κοντόπευκου», ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ), Γιώργος Καράμπελας, σημειώνει ότι «είναι αδύνατον σε όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς τα αθλητικά πράγματα στην πόλη μας και του μπάσκετ ειδικότερα, να μην αναρωτηθεί εάν όσα έγραψε τα πιστεύει στα σοβαρά».

Ειδικότερα, ο κ. Καράμπελας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Διαβάζοντας το κείμενο που ανάρτησε η ΚΑΠ στη σελίδα facebook της, είναι αδύνατον σε όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς τα αθλητικά πράγματα στην πόλη μας και του μπάσκετ ειδικότερα, να μην αναρωτηθεί εάν όσα έγραψε τα πιστεύει στα σοβαρά. Γιατί για μένα είναι προφανές -εξαιτίας της πλήρους αντιστροφής των πραγμάτων- ότι απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν γνωρίζει τα γεγονότα και τις καταστάσεις και ψαρεύει στα θολά νερά. Είναι σε συνέχεια των προσπαθειών όλων των κατά καιρούς διοικήσεων της ΚΑΠ, οι οποίες κάθε χρόνο τέτοια εποχή «πουλάνε» το ίδιο παραμύθι. Για το κακό το ριζικό μας, φταίει ο ΓΣΑΠ που μας παίρνει τις ώρες. Εφέτος όμως το προχωρούν περισσότερο. Είναι συνυπεύθυνη και η δημοτική αρχή από την οποία περιμένει «την αποκατάσταση της αδικίας»!

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Πόσες ώρες γηπέδου κατανέμονται ανάμεσα στην ΚΑΠ και τον ΓΣΑΠ;

Η ΚΑΠ ισχυρίζεται ότι «οι ώρες μοιράζονται αδιαφανώς και αποκλειστικά με το δίκιο του ισχυρού»(!) και ζητά να της δοθούν «τουλάχιστον το 60% του συνόλου των ωρών». Παραθέτω λοιπόν τον παρακάτω πίνακα ωρών από το 2012-13.

Οι αριθμοί λένε ότι, από το 2014 στην ΚΑΠ παραχωρείται το 60% των ωρών! Κάποιος πρέπει να την πληροφορήσει. Έπειτα, έτσι επικρατεί το δίκιο του «ισχυρού» ΓΣΑΠ; Με την καμπύλη μας από κάτω;

Ανάλογης αξιοπιστίας είναι και οι υπόλοιποι ισχυρισμοί. Π.χ. ισχυρίζονται  ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις από την ΕΟΚ ή την ΕΣΚΑ για την ημέρα τέλεσης των αγώνων, πράγμα απολύτως αναληθές. Οι αγώνες, τόσο της ΚΑΠ, όσο και οι δικοί μας γίνονται τις καθορισμένες από τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων ημέρες. Ισχυρίζεται επίσης ότι οι αποφάσεις παίρνονται με αδιαφάνεια. Αλλά τις περισσότερες χρονιές, μετά από σκληρές, αλλά διαφανέστατες διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στα δύο σωματεία, υποβάλλουμε κοινό πρόγραμμα στον ΠΑΟΔΑΠ, όπως ακριβώς συνέβη και την προηγούμενη περίοδο 2020-21. Που ευρίσκεται η αδιαφάνεια;

Ακόμα, στο συμφωνημένο με την ΚΑΠ πρόγραμμα 2020-21 υπάρχει πλήρης αναλογική κατανομή σε όλες τις ζώνες (μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ) ανάμεσα στα δύο σωματεία. Που ευρίσκεται η ανωμαλία για να την εξομαλύνουμε;

Ο ΓΣΑΠ έχει τον ίδιο αριθμό αγωνιστικών τμημάτων με την ΚΑΠ και τα «καταφέρνει» να έχει για κάθε τμήμα τρεις προπονήσεις την εβδομάδα και έναν αγώνα. Η ΚΑΠ, έχοντας 10 ώρες παραπάνω από τον ΓΣΑΠ δεν μπορεί να τα καταφέρει; Ασφαλώς και μπορεί. Όμως η  ΚΑΠ θέλει να έχει π.χ. δύο τμήματα εφήβων, δύο ή και τρία τμήματα παίδων κοκ. Αυτό όμως είναι αδύνατο να συμβεί γιατί η αθλητική εβδομάδα έχει μόνο, δυστυχώς, 74 ώρες. Εκτός εάν για κάθε πρόσθετο τμήμα της ΚΑΠ θα βγάζει εκτός γηπέδου το αντίστοιχο τμήμα του ΓΣΑΠ! Αυτή είναι η αρχή της μοναδικότητας που επαγγέλλεται: «Βγες εσύ να μπω εγώ»!

Το πραγματικό πρόβλημα

Όλοι γνωρίζουμε, της ΚΑΠ συμπεριλαμβανομένης, ότι το πραγματικό πρόβλημα του αθλητισμού στην Αγία Παρασκευή είναι η τραγική έλλειψη  αθλητικών εγκαταστάσεων. Με αποτέλεσμα σημαντικό κομμάτι της νεολαίας που θέλει να αθληθεί δεν μπορεί. Χωρίς πρόσθετες αθλητικές εγκαταστάσεις (προπονητήριο) λύση δεν υπάρχει.

Η πολιτική του ΓΣΑΠ και η στάση της ΚΑΠ

Είναι γνωστοί οι αγώνες μας που κρατάνε δέκα χρόνια τώρα. Δεκάδες ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις, άρθρα, η πρώτη στα δημοτικά χρονικά Ημερίδα Αθλητισμού στις 22/3/19 και σειρά άλλων ενεργειών ων ουκ έστι αριθμός.

Δυστυχώς, σε όλες σχεδόν αυτές τις ενέργειες η ΚΑΠ «λάμπει» διά της απουσίας της. Παράδειγμα πρόσφατο: στις 29/7/20, σε συνεργασία με την ΑΕΑΠ (βόλεϊ), συντάξαμε ένα κείμενο προς τον δήμαρχο με αίτημα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του προπονητήριου και ζητήσαμε από την ΚΑΠ να στηρίξει το αίτημα αυτό. Ιδού η απάντησή της:

«…Συζητήσαμε διεξοδικά το προταθέν κείμενο και καταλήξαμε ότι δεν θα το συνυπογράψουμε, καθώς, τόσο ο δήμαρχος, όσο και όλες σχεδόν οι δημοτικές παρατάξεις, στις πρόσφατες συναντήσεις με τα σωματεία, ήδη δεσμεύθηκαν ότι θα υποστηρίξουν τις ανάγκες μας…»! (με mail στις 1/8/20).

Εφέτος, που η ΚΑΠ γεύθηκε την «υποστήριξη», στρέφεται εναντίον μας μέσα από το facebook! Κάποτε όμως πρέπει να αντιληφθεί ότι μόνο ο συνεχής,  επίμονος και κοινός αγώνας θα λύσει τα προβλήματα της αθλούμενης νεολαίας της Αγίας Παρασκευής.

Αλλιώς, στην περίφραξη του αθλητικού χώρου του «Στ. Κώτσης» θα συνεχίσει να υπάρχει η κατωτέρω πινακίδα, η οποία μπήκε επί δημαρχίας Σταθόπουλου, την ίδια ώρα που υποσχόταν το προπονητήριο δύο φορές τον χρόνο!

(Βεβαίως δεν φταίνε οι ζωόφιλοι στους οποίους ανήκω και εγώ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet