Σπ. Παπασπύρος: Η «αληθεια» και η αλήθεια για τις συμβάσεις στον ΠΑΟΔΑΠ
Αθλητισμός

Σπ. Παπασπύρος: Η «αληθεια» και η αλήθεια για τις συμβάσεις στον ΠΑΟΔΑΠ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) και του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου σχετικά με τις συμβάσεις των εργαζομένων στο νομικό πρόσωπο του Δήμου.

Σε ανακοίνωση – απάντηση σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης Νίκη των Πολιτών, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, Σπύρος Παπασπύρος, σημειώνει:

Καινούργια ανακοίνωση για τον ΠΑΟΔΑΠ του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, στο σήριαλ που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. «Αν κάθε φορά που σου επιτίθενται στον δρόμο που ακολουθείς, σταματάς για να τους απαντήσεις, δεν πρόκειται ποτέ να φθάσεις στον προορισμό σου» σκέφθηκα, παραφράζοντας μια γνωστή παροιμία, αλλά με προκάλεσε η φράση «γιατί τόσα ψέμματα» στην ανακοίνωσή του.

Ας δούμε λοιπόν ποιος λέει την αλήθεια, η διοίκηση ή ο κ. Σταθόπουλος;

Γράφει ο κ. Σταθόπουλος: «Κάθε χρονιά, εξαιτίας της καθυστέρησης της έγκρισης των προσλήψεων από το Υπουργείο, προέκυπταν προβλήματα πληρωμής των εργαζομένων για κάποιους μήνες. Το γεγονός αυτό μας οδήγησε στην εφαρμογή-υπογραφή 12μηνων συμβάσεων με όλους τους συνεργάτες του ΠΑΟΔΑΠ στα Εργαστήρια, το Ωδείο και τον Μαζικό Αθλητισμό. Οι 12μηνες συμβάσεις έλυσαν οριστικά το πρόβλημα του κενού που προέκυπτε στην αρχή κάθε χρονιάς».

Η αλήθεια: ΟΥΔΕΠΟΤΕ καθιέρωσαν 12μηνες συμβάσεις. Οι συμβάσεις των Γυμναστών ήταν πάντα 8μηνες. Των υπολοίπων ήταν είτε 4μηνες είτε 5μηνες. Μόνο το 2019 (λίγο πριν χάσουν στις εκλογές) κατάφεραν να τους κάνουν 9μηνη σύμβαση (Μάρτιο 2019-Δεκέμβριο 2019), έχοντας όμως αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους για το διάστημα από Σεπτέμβριο 2018 έως Φεβρουάριο 2019. Έτσι όμως, οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες του 2019 (αφού Εργαστήρια και Ωδείο δεν λειτουργούν), ούτε μπορούσαν να διεκδικήσουν το επίδομα ανεργίας.

Γράφει ο κ. Σταθόπουλος: «Όσον αφορά κάποιο δήθεν «χρέος που τους αφήσαμε» δεν λένε ότι αφορά τους εργαζόμενους, που όταν μειώθηκε η αμοιβή τους στα 15€ την ώρα (τώρα το κάνανε 6,5€ και εδώ θα προκύψει προφανώς μεγάλη παρανομία!) αποχώρησαν και διεκδίκησαν τα χρήματά τους δικαστικά και φυσικά το δεχτήκαμε(συν τα ΠΟΕ). Αυτό είναι το περιβόητο χρέος!!!».

Η αλήθεια: Όταν ανέλαβε ο κ. Σταθόπουλος το ωρομίσθιο των Καθηγητών των Εργαστηρίων Τέχνης ήταν 20 ευρώ. Σε μια έκρηξη γαλαντομίας, για να φανεί καλός, το αύξησε σε 22 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις της τότε αντιπολιτεύσεως ότι αυτό θα έριχνε έξω τον προϋπολογισμό (όπως και έγινε). Τον επόμενο Σεπτέμβριο ξεκίνησαν τα μαθήματα με τους Καθηγητές χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστους και απλήρωτους έως τον μήνα Δεκέμβριο. Τότε, τους κάλεσαν να υπογράψουν συμβάσεις και τους ανεκοίνωσαν (χωρίς προηγούμενη ενημέρωση) ότι το ωρομίσθιο θα είναι πλέον 15 ευρώ, αναδρομικά από Σεπτέμβριο.

Οι Καθηγητές δεν ανέχθηκαν την ανέντιμη αυτή στάση και αποχώρησε ένας μεγάλος αριθμός, μαζί με τους σπουδαστές τους. Μαζί με τους παραμείναντες, διεκδίκησαν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα (με 22 ευρώ ωρομίσθιο, συνολικά περίπου 20.000 ευρώ, μόνο για τους αποχωρήσαντες), τα κέρδισαν και τους κατεβλήθησαν επί ημών.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά τα χρήματα που άφησαν ως χρέος (όπως ανακριβώς γράφει ο κ. Σταθόπουλος). Τα υπόλοιπα 160.000 ευρώ χρέους, αφορούν σε δεδουλευμένα Καθηγητών Εργαστηρίων Τέχνης-Ωδείου όλων των επομένων ετών όταν και πάλι άφηναν απλήρωτους τους εργαζόμενους αυτούς, τους μισούς μήνες από αυτούς που εργάζονταν. Στο ανωτέρω ποσόν πρέπει να προστεθούν άλλες 35.000 ευρώ που πρόσφατα μας κοινοποιήθηκαν με ακόμη δύο αγωγές Καθηγητών (για τα έτη Σταθόπουλου και πάλι).

Γράφει ο κ. Σταθόπουλος: «Λένε ψέματα ότι η επιλογή των Εταιρειών είναι πάγια στάση όλων των Διοικήσεων. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ! Στο θέμα Εταιρεία ψεύδονται ασύστολα όταν λένε ότι το ίδιο έκανε και η Δημοτική αρχή Σταθόπουλου. Ποια είναι η αλήθεια: Χρησιμοποιήσαμε Εταιρεία ΜΟΝΟ για 4 γυμναστές που παρείχαν δωρεάν προγράμματα στα σχολεία, όπως και για τον Διευθυντή της Χορωδίας του Δήμου και τη Φιλαρμονική, που επίσης είναι δωρεάν παροχές και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αμοιβής τους».

Η αλήθεια: Πλην των ανωτέρω, επί μια 5ετία, χρησιμοποίησαν την αυτή διαδικασία (εταιρεία) και για πρόσληψη πολλών ακόμη γυμναστών για το ετήσιο καλοκαιρινό παιδικό «Camp», για το «Κέντρο Γυναίκας» κ.α. Αφού προσλάμβαναν Καθηγητές Φυσικής Αγωγής (Γυμναστές) μέσω του Υπουργείου, γιατί δεν προσλάμβαναν κι αυτούς έτσι; Η υποκρισία είναι ότι ενώ κατηγορεί το (νόμιμο) αυτό σύστημα για «λόγους Αρχής», το χρησιμοποίησε κατά κόρον. Ή είσαι ή δεν είσαι «επαναστάτης», όπως έχω ξαναπεί «ολίγον έγκυος» δεν υπάρχει.

Οι συμβάσεις των προηγουμένων ετών, οι αγωγές, οι δικαστικές αποφάσεις, τα ωρολόγια προγράμματα και οι καταστάσεις πληρωμών επί διοικήσεώς τους (με τη μέθοδο που χρησιμοποίησαν και τώρα κάνει ότι δεν γνωρίζει) αλλά και οι θιγέντες εργαζόμενοι, είναι αψευδείς μάρτυρες των όσων παραθέτω. Αν συνεχίσει ο κ. Σταθόπουλος να τα αμφισβητεί, δεν θα απαντήσω. Θα τον καλέσω σε δημόσια αντιπαράθεση των εγγράφων στοιχείων ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου και των εργαζομένων Καθηγητών. Είμαι εκ των προτέρων βέβαιος ότι δεν πρόκειται να παρευρεθεί… Ελπίζω λοιπόν να σταματήσει αυτή η ανούσια αντιπαράθεση και η υπόγεια (εκ μέρους του) προσπάθεια να σταματήσει τα προγράμματα.

Εν πάση περιπτώσει, είμαι τουλάχιστον ευχαριστημένος γιατί μας ασκούν κριτική (αν αυτό είναι κριτική) επειδή γίνεται κάτι. Στον κ. Σταθόπουλο ασκούσαν κριτική επειδή ΔΕΝ γινόταν κάτι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet